" A year from now you may wish you had started today "

03 June 2011

Skang n dulu..

Adoi...dah bape kali padam utk post nih..Sbb aku xtau nk start drpd mana...Erm..so follow the flow jer la..Tup tap tup tap sejak beberapa tahun kebelakangan ni,banyak sangat dah benda yang dah berubah..Benda yang dulunya aku fikir lambat lagi nk terjadi dah terjadi skang...

  Ye la,dulu aku ingat Abang Yang main sama2 ngan aku..Main game,main tolak2(time 2 aku kecik lagi)..kalau nak g gunting rambut pon g sama2 bonceng motor ngan dia..Abang Yang dulu seorg yang tegas ngan aku,asyik kena marah je ngan dia,tapi pada masa yang sama dia mmg pndai bergurau..Selalu je aku kena buah "mancis berapi" kat Abang Yang dulu..Sama2 basuh kereta,g beli makanan,dan mcm2 lagi la...tup tup,abang sulung aku ni dah jadi suami orang tahun lepas...Kat rumah dah xngam cam dulu dah..Kalau dulu abang Yang paling bising time nk bukak posa,plg sibuk kejutkan adik2 lain utk sahur,tp dia paling malas terawih...he he he...

  Dan 10 hb 6 ni orang yang aku anggap paling rapat ngan aku,Abang Aqil kawin jgk..Ye ke dah nk kawin?Aku tgk Abg Aqil cam xcukup matang jer utk jaga anak org (cewaahhh),mahu masak aku dikerjakan Abg Aqil kalau dia tahu aku ckp camni...Sbnrnya bukan apa,tapi memang kitorg rapat sgt,sampai skang pon..Aku balik umah jer msti main game bola ngan dia...Main badminton sama2,keluar cari baju raya,tgk bola kat stadium sama2,n tgk bola kat umah pon sama2!Tapi paling aku kesalkan ialah aku tak dapat join majlis perkahwinan dia,sbb aku duk ngah exam nih..aisey...sayu tol hati aku bila xdapat mnghadiri majlis kawin salah sorang abg aku..tapi aku berdoa agar semuanya selamat dan berjalan lancar...

  Apa2 pon,walau semua dah kawin,dah ada isteri,aku harap family kita akan tetap sama cam dulu..Tetap ada hubungan yang rapat cam muda2 dulu..insyaALLAH...amin...
Share:

0 comments:

Post a Comment