" A year from now you may wish you had started today "

14 June 2011



Teringat pulak time kecik2 dulu,time hidung masih berhingus,air liur meleleh,ketika ditanya nati besar nak jadi apa?Time 2 duk ikut kata kawan jer,ada sorang kawan aku kata nak jadi askar sbb nak mati syahid..hah..abis aku pon terikut sama..bila mama n arwah papa tanya aku nak jadi apa aku pon terus cakap " ki nak jadi askar sbb nak mati syahid"..abis terkejut la mama n papa aku time 2...

  Bila besar ckit,lam darjah 3,terpengaruh lak ngan kawan aku ni sorang..dia kata nak jadi professor sbb nak campur adukkan cecair nak jadi super saiya cam son goku...aku pon apa lagi bila ditanya nak jadi apa aku terus jawab nak jadi professor...abis semua pakat geleng kepala bila aku jawab camtu...

  Bila dah masuk sekolah menengah cita2 aku jadi matang cikit,tapi masih xtetap jugak...aku mula pikir nak jadi lawyer sbb aku ada bakat lam bab2 cakap2 nih,walau xla terer sangat pon...pada masa yang sama aku nak jadi bisnesman,sbb aku pon minat lam selok belok perniagaan ni,n aku pon agak kreatif la lam idea2 baru...Tapi lam form 5 aku xdpt nafikan yg aku punya sifat semulajadi iaitu suka tlg org ...nak jadi superhero xde lak kos cam2,so alhamduniLLAH walau bertukar tmpt belajar sebanyak 2 kali,takdir ALLAH mengatasi segalanya...

  Last2 sekang aku belajar perubatan...masih jauh lagi perjalanan aku tapi 1000 batu perjalanan bermula dengan 1 langkah...
Share:

0 comments:

Post a Comment