" A year from now you may wish you had started today "

15 July 2011

AKu Takut Bro...

AKu rock,rock jugak...brutal pon brutal jgk...Time sekolah lu agak nakal gak la,sampai hampir kena pelempang kat ustaz aku di pagi yg mulia...then form 3 aku g sekolah kul 8,kluar ngan kwn2 kul 9.15 ,ponteng,g main bowling...Bila dah besar cikit,lam form 4 aku dh terlibat gang fight...tumbuk2...

  Form 5 lak apa lagi,merempit la bro..hua hua hua...dah ada motor sendiri,kuar ngan kwn2 ramai2 naik motor...pastu g minum air lepak sampai pg...kira aku otai gak la dlu ya bro...tp aku ada benda plg aku tkt bro..aku tkut mama aku bro...sorry wa cakap bro,memang aku tkt..aku bkn tkt kt mama aku sbb tkt mama aku potong duit saku aku bro,tp lebih dr 2...

  Kwn2 aku pelik,aku punya brutal camni bila mama aku col walhal time 2 ngah kwn2 aku,aku terus balik..kalu mama aku kata jgn kuar mlm ni,walhal dah jnji ngan kwn2 suma aku ttp xgi bro..aku tkt bro..aku takut jadi anak derhaka bro..setakat kena mrh ngan cikgu,kena lempang ke,kena belasah ngn gangster aku xtkt la bro,tp..aku tkt kalu mama aku ada terasa hati ngan aku..aku tkt bila mama aku nangis sbb aku...aku amat takut bila mama aku xredha kt aku bro..

  Aku bukan nk ckp aku baik bro,tp seingat aku la,aku xpenah tipu mama aku sejak kecik ag,walhal hal yg remeh temeh..kalu ada pon aku 'kelepek' mesti hal yg kecik sgt2 la ..Korang penah dgr x citer psl zaman Nabi lu,ada 2 org pemuda yg mendapat azab bila tnpa sengaja wt ibunya sedih..Yang seorang sebab dia TAK SEDAR menyakiti ibunya apabila habuk yang disapu terkena ibunya TANPA DISEDARI. Dan yang seorang lagi kerana TANPA DISEDARI dia menyakiti hati ibunya kerana mengutamakan isterinya. Ke dua2 diseksa oleh Allah sehingga nabi memerintahkan kedua ibu tadi mengampunkan anak2nya..

 AKu tak kisah la org nk kata aku mat brutal jambu ke,ape ke,ada aku kisah...yg penting,sejahat2 aku,aku hormat n syg mama aku,n aku xnk mama aku sedih walau cikit pon sbb aku..sumpah bro,gua takut...
Share:

0 comments:

Post a Comment