" A year from now you may wish you had started today "

28 July 2011

Malaysia...Here i Come..

hola...bertemu lagi kita dalam post kali ni...borim tol la pas abis semester ni...ye la,ari2 aku duk tdo then makan...pastu o9...bosan tahap babun dah ni...tp...minggu depan insyaALLAH balik...yehoooo!....tapi...komander besar merangkap mama aku kat umah dah pesan balik ni dah ada senarai keje utk aku wat...adoi...aku ingat kat umah leh lepak2,upe2nya dah ada tugas ya!...apa2 pon xleh mengeluh sbb arahan 2 dikeluarkan oleh mama aku...ai ai kapten..

  Time duk chat ngan mama , mama dah bagitau antara tugas2 wajib yg perlu aku laksanakan..yeah...


  1. G masjid 5 waktu...(err...subuh cam liat benor 2...tp kira ok la sbb nati sahur kan...alhamduniLLAH)..
  2. Memasak...(ni memang aku paling expert la...no hal la..cakap je bukak nati nak makan apa,ayam kicap,ciken cop...suma aku leh wat..ha ha..)
  3. Menyapu,cucu tandas,mop lantai ( alahai...yang ni aku malas cikit la...bukan ke keje org pompuan ni?)
  4. Membawa tok ayah aku ke hospital ( ni kecik punya hal la )
  5. Beli makanan utk berbuka puasa ( ha ha...beli ke masak ni...ke separuh2...)
  6. Menolong adik aku lam pelajaran dia ( he he...ok jer..)
Ni jer aku rasa keje2 yg aku perlu wat...susah gak 2 ya..aku dah la nati kena bgn awl...kt cini aku bgn kul 10 pagi plg awal...adoi..camne la...ermmm...tgk je la camne nanti...he he..apa2 pon aku xde tiket ag ni...alahai...tp...MALAYSIA aku nak balik niiiii....

errmm...sebelum aku lupa aku ada benda yg aku nk wat nanti balik...

  • g bazaar ramadhan la...aku nak beli onde-onde..ayam percik..air kelapa..ayam masak merah..ada lagi tp lupa...
  • solat terawih lerrr...wat 8 jer...sbb malas...
  • malas la ckp byk sal ibadat nati riak lak...he he
  • lepak ngan kawan2 la beb...
  • adoi...lupa la plak nk wt pe...adoi...jeng jeng...
Share:

0 comments:

Post a Comment