" A year from now you may wish you had started today "

07 August 2011

5 jEniS aIr pAling mEleTop tIme bULaN pOsA

Bagi yang pening2 lalat xtau nak minum air utk berbuka nanti aku ada list top 5 minuman yang paling meletop time posa...yeah!!!

5) Air tEbu


haaa...ni aku rasa air yang mmg femes giler la time bulan posa kan...tp nape aku letak dia no 5...he he..sebabnya aku xsuka sgt air tebu ni...rasanya manis mmg tahap gaban kan...tp kpd penggemar air tebu msti korang ada hujah sendiri kan...he he...air tebu + ais byk2 = besh!

4) sOyA + cinCaU = sOyaCAu


hoyyyaa....ni mmg kombinasi terbaik yg pernah aku cuba...soya segar ngan cincau yg dipotong sendiri...mmg lazat tak terkata...selain menyihatkan tubuh badan ia juga menyejukkan...aku sarankan korang beli soya segar yg dijual kt bazar ramadan la,selain harganya yg lebih murah rasanya juga lebih asli n fresh!!pastu cincau korang beli then balik potong...then taruk ais byk2...mesti korang xsabar2 nk berbuka pastu..hua hua hua...

3) juS tEmbiKai sUsU


perrrghhh...xperlu la aku nak cter lebih2 ttg kesedapan jus tembikai ni..mmg masyuk abis...kt kelantan jus tembikai dikenali gak ngan jus timun cina...

  utk berbuka puasa air ni aku rasa antara pilihan yg plg tepat la krn ia plg cepat utk hilangkan dahaga...selain drpd 2,jus tembikai baik utk kesihatan bg menggantikan bendalir badan yang hilang terutama kt malaysia ni panas kan..lg plak,makin panas cuaca makin manis la tembikai yg kita beli...bagi rasa yg lebih lemak manis bolehlah dicampur ngan susu cair...nyum..nyum...lagi masyuk kalau letak laici or longan..huuuuhhhh...

2) rUt Bir + aIs Krim VaniLLa = rUt biR floaT!


pasangan ideal!haa...2 la jadinya bila rut bir dicampur ngan ais krim vanilla...mmg ni air yg paling besh aku kira...selain leh minum air leh gak makan aiskrim kan...kira 2 lam 1 la kan...leh je letak ais krim perisa coklat or lain2,tp xkan senikmat ais krim vanilla...

rut bir xkira la klau nak diganti ngan vanilla coke,tp aku pikir kalau rut bir jenama A & W paling kow2 rasanya...jenama frost pon ok..atas pilihan masing2...yang pasti gabungan rut bir ngan ais krim mmg meletop!!!!tp awas,jgn minum byk sgt,sbb kandungan gas & gula yg tinggi...he he...

1) AIr kElaPA mUda


haa...aku rasa xde yg xsetuju ngan aku bila aku letak air kelapa sbg pilihan no 1 kan...korang semua mst dah tau khasiatnya kan...selain utk menghilangkan dahaga,air kelapa mmg sgt bgus bagi menggantikan bendalir yang hilang dlm badan serta menyejukkan badan...

  rasanya yang enak...manis semula jadi...pastu ada isinya lak...huuhhh...mmg mnjadikan air kelapa air yang plg meletop lam posa ni...he he...

Share:

7 comments:

  1. lagi info tentang kurang air di SIHAT SELALU - Kurang Air Rosakkan Organ

    ReplyDelete
  2. After looking over a few of the blog posts on your site, I seriously
    like your way of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future.
    Take a look at my web site too and let me know what
    you think.

    Also visit my homepage :: Beats By Dre

    ReplyDelete
  3. whoah this weblog is excellent i really like studying your posts.
    Stay up the good work! You know, many persons are
    searching round for this info, you can help them greatly.


    my web site: Louis Vuitton Discount

    ReplyDelete
  4. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice,
    keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future.
    Cheers

    my site: Cheap Louis Vuitton Bags

    ReplyDelete
  5. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues.

    When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet
    Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a
    quick heads up! Other then that, excellent blog!


    Here is my webpage ... Dr Dre Beats

    ReplyDelete
  6. Stunning quest there. What occurred after? Take care!


    Also visit my web blog; Louis Vuitton Handbags

    ReplyDelete