" A year from now you may wish you had started today "

03 January 2012

Once Upon A Time ; aku time sekolah rendah dulu...

gambar hiasan...hiii..sbb xde gmbr sendiri...

  Teringat time kecik2 dulu (xingat sangat pon sebenarnya ),time baru masuk sekolah,mmg rasa cam bdk2 skang la...mmg xbesh duk sekolah,asyik ingat umah n mama jerr...duk ngan sapa ntah time 2,cikgu2 dah la xcun ( he he jgn marah ya ),budak2 lain lak aku xkenal...mmg klu blh aku xnak g sekolah,nak duk kt umah tgk tv jerr...

  Paling xbesh ialah sbb kena bangun awal pagi,awal sioooootttt....kul 6 mama aku dah kejutkan,sbb sekolah rendah aku time 2 mmg bukak awal giler,lam kul 7.30 am diorg dah ttp pagar,klu masuk lambat kena denda...apa punya sekolah la..


gmbr sekolah aku pas 9 tahun aku tinggalkannya...buruk kan?kayu je?
haah.tp kt cini la aku kenal ABC,123,n sahabat2 aku yg msih aku kamcing sampai skang...

 PAstu aku paling xbesh ialah time rehat,makanan dah la xsedap!then kena lak makan lam dulang ramai2,lam 5 orang satu dulang...eiii....selalunya aku xmakan nasi yang kantin sediakan,aku beli nasi sendiri yg dijual kt depan sekolah aku jerr sblm masuk pagar sekolah.. kedai 2 nama warung Pak Mud,n masih ada ag kedai 2...kalu aku balik selalu je g makan sambil teringat memori time sekolah ni...hi hi...


bangunan besar depan sekolah aku 2 bukan KLCC tau,tp Billion,shopping complex..
ianya agak famous la suatu ketika dl..he he..skang pon famous gak 

  Aku ingat subjek yang paling aku xsuka ialah bahasa inggeris ngan pendidikan seni..ha ha..sbb bahasa inggeris aku mmg bengap la time 2,aku ssh nk ingat vocab n dia punya grammar...hu hu...aku juz pandai bilang one sampai ten je then aku xtau dah...pendidikan seni la aku xsuka sbb aku mmg xde seni lam melukis2 ni...benda yang aku pndai lukis ialah pemandangan bukit ngan ada matahari kt celah2 bukit 2,then ada burung n orang lidi..walau cikgu aku bagi tema apa pon 2 je yang aku lukis...last2 cikgu dah paham aku mmg aku xde bakat,then satu2nya tema aku kena wat ialah tema bebas ( special case aku sorang )...huuuu...

 Subjek yang aku paling suka lak ialah pendidikan jasmani sbb aku leh main ngn kwn2 aku...ntah permainan apa la yang ada kt sekolah aku time 2,xmenarik lansung...selalunya kitaorg main kejar2 je...lorrr...time 2 kira dah besh abis dah...Tapi,yg terbesh ialah opkos la time balik,sbb leh beli macam2 kat pak cik yg menjaja kt luar sekolah aku..satay ikan ( 10 sen satu ) , air yg macam2 kaler ada ( 20 sen jer ),then aiskrim ( ada kon kecik 20 sen jer,yg kon besar 50 sen )..murah giler makanan n minuman...mama aku lak kasi 3 ringgit mmg heaven la...tp aku xrasa yg budak2 skang ni dpt heaven cam aku ngn rm3...

  Apa2 pon skang aku dah besar,klu aku xsekolah time 2 mgkin aku xleh jadi cam ak skang..bagi aku sekolah rendah ialah plg besh,sbb time 2 kita baru nk kenal apa itu ilmu n blajar berkawan...sbnrnya sekolah rendah ni tmpat main n menambah kenalan n blajar yg basic2...so pesan aku kt budak2 skang,blaja la elok2,enjoy masa korang,sbb bila dah msuk IPT korang xleh cam dulu la,tanggungjawab banyak,blaja pon susah...tp xguna gak aku pesan sbb korang xkan paham,xmatang ag la katakan...hiii...


p/s ; budak2 skang makin advance kan,darjah 1 pon dah pandai cintan2,ada juga yg pakai hp n bwk psp ke sekolah...pikir2 la masa depan korang budak2 oii...
  
Share:

0 comments:

Post a Comment