" A year from now you may wish you had started today "

14 January 2012

Once Upon A Time ; pOmpUan & ...



Tiba2 aku tersenyum sorang2 lak malam ni...teringat satu kenangan dl...kenangan ni xde la besh sgt,tp cam besh jgk la..sbb ianya memberi keyakinan kpd takdir...yg mana kita xmampu utk meneka apa yang akan berlaku pada masa hadapan...

  Aku dulu pernah tuisyen english berdekatan ngn umah aku..lam form 3 kalau xsilap aku..ye la,aku kan terlebih 'pandai' so kena la amik kelas lebih kan...hu hu...then lam kelas aku ada la sorg budak pompuan ni...aku dl kan sekolah menengah semua laki,xde pompuan,so bila kt tempat tuisyen jumpa pompuan tahap kegedikan bertambah la..tambah lak si pompuan ni pon sekolah xcampur...

  Aku lupa camne la aku leh terambil no dia..then satu petang 2 aku col dia,padahal sblum ni xprnah cakap pon kt luar...dia pon angkat la...dia ni agak garang la..n aku time 2 lak memang jnis gila2 cikit...walau first time ckp ngn dia ,aku terus bgitau yg aku nk kapel ngn dia...ntah apo2 la aku ni kan,padahal aku xsuka pon kt dia , juz nk gedik2 kan...kalau diingatkan balik mmg xtau malu tol la aku time 2 kan...ha ha..

  Pas aku cakap aku nk kapel ngn dia,apa lagi...dimarahnya aku...dia cakap apa la nk kapel,kan sekolah lagi..pastu dia cakap,boleh je nk kapel ngn dia,tp kena belajar overseas cam abg dia...abg dia belajar kt kanada dia ckp...aku xtanya pon dia yg bagitau...bkn main seronok dia cakap psl abg dia..ha ha...apa la minah ni poyo tol..mula2 dia mrh2 then suka2 lak..

  Then skang aku tol2 kt overseas...tp sejak dr 2 aku xprnah ingat pon psl cabaran dia kt aku 2..ha ha...aku dah lama xkontek ngn dia..lgpon dia bkn jenis yang aku suka...hu hu...cuma yg magiknya,klu la dia jenis yg aku tol2 suka,mesti aku akan cari dia balik n bgtau yg aku dah penuhi cabarannya..aku kan pantang dicabar!
Share:

2 comments: