" A year from now you may wish you had started today "

05 January 2012

uLas iSu sEmAsA ; pasal nur amalina





hi hi...salam..sempena 2012 aku baru wat segmen baru iaitu uLas iSu sEmAsA..kalau sebelum ni dah ada Once Upon A Time,Fakta Hari Ini,Rileks,dan Warkah Untuk...jadi uLas iSu sEmAsA akn membicarakan pandangan aku psl isu semasa yg hot2...

  2-3 hari ni duk sibul psl nur amalina la plak..ye la,pelajar cemerlang yg dpt 17 A 1 pd thn 2004 tu la..bermula dgn tersebarnya gmbr seksi beliau,then mula la org duk pot pet pot pet...xkira kecik besar tua muda semua pakat duk bising,yg memainkan peranan penting kasi hot apa lagi klu bkn media cetak..

  aku pon pelik la ngn org melayu kita ni,nape la benda kecik cm2 pon nk hebah bagai nak rak..ya,aku tau orang mrh psl dia xpakai tudung sbb dia ikon pelajar2,then plak dia pakai seksi kan...then mcm2 lg la...tp mslhnya kenapa diorg xleh tegur elok2,ni nk sensasi2kan plak...benda xde la besar sgt...bkn dia mengamcam keselamatan negara pon..

  sebelum ni pon dah bising psl dia kena buang universiti la,gagal dalam pelajaran la,sedangkan xbetul pon...apa ni semua?kita dah la sama islam,sama melayu la 2..i mean come on la guys,aku tgk bangsa melayu ni benda camni pon korang nk bincang bagai nak rak...bkn xnak korang amar maaruf nahi mungkar,aku pon tau ayat Quran 2,tapi korang kena ingat jgk,nur amalina pon manusia cam kita,ada maruah,ada perasaan malu,ada keluarga,so kalau nak tegur biar la secara berhikmah..ni dah riuh satu malaysia tau x..

  Apa2 pon korang pikir la sendiri,guna otak yg waras bkn ikut nafsu k..sbb aku rasa yg sensasikan cter amalina ni sbb diorg jeles ngn awek ni...lg satu saje nk jaja crita,sbb mgkin dah kehabisan isu kot...berbanding niat murni nk tegur psl syarak islam ni ada je,tp kecik sgt jumlah...yg paling ramai ialah tukang tokok tambah,tukang sensasi cter.tukang jaja cter n tukang riuh sekampung...yang jenis tukang2 ni minda diorang paras lutut lg...tlg la berubah weiii...ada baik korang baca buku la..

p/s ; masyarakat melayu sekang suka cr kesalahan 1 utk dicerca,berbanding 1000 kebaikan utk diteladani...sorg ulamak islam berkata,org bijak ialah org yg tau beza kebaikan n keburukan..org yg lebih bijak pula dapat mencari kebaikan antara 2 keburukan...

org kita lak,cr keburukan antara 2 kebaikan,bodohkan?
Share:

0 comments:

Post a Comment