" A year from now you may wish you had started today "

27 April 2012

Once Upon A Time ; bAjU rAyA sEdOndOn..skang?

Dulu teringat...raya puasa jer mst kaler baju raya kita 3 beradik
sedondon kan..

raya pertama kaler baju melayu msti ikut tema yg ditetapkan taun 2...kelakar jgk bila tgk gmbr2 dl...ha ha ha...

aku,abg yang ngn abg aqil baju melayu kitaorg time raya mesti hampir sama..pagi raya time mama duk gosok baju kadang2 leh tertukar ...

tp sejak 2010,abg yang dh kawin. aku ngn abg aqil jer baju sama
kaler...ye la..abg yang sedondon ngn kak G,isteri dia la...

setahun kendian,abg aqil lak kawin ngn kak anis..aku sesorg la
xde pairnya...sbb mama n adik aku sama kaler..

ni taun last kita baju sedondon
(kat rumah c yah )

dr kiri ; abg aqil,aku,abg azrai..
belakang tu bart..hi hi..

aku solo ag? ahh...xkisah la..psl warna baju melayu jer pon..tp cm xbesh sgt la kan..

sbb 2 taun ni aku rasa cm malas jer nk blk malaysia ( cis,ayat taun lepas,last2 blk jgk! )

apa2 pon..raya ttp raya...kalau balik raya taun ni raya ttp kena meriah..sbb..

"kemeriahan raya bkn terletak pd warna baju,tp di hati yang merindui keluarga"


p/s ; taun ni agak2 kaler apa baju raya aku? kalu ada awek leh sedondon ngn dia...lerr...masalahnya xde awek..
Share:

4 comments:

  1. Tak tahu ni post waktu bila, tp nk komen jgk..
    Err, perlu ke ada awek baru nk pakai sedondon, tanya jer mana2 kawan@sedara mara yg nk pakai sama kaler ngn kita.. Tp agk sedih jugak kalau adik beradik yg rapat suma dah kawin, sy pun lepas ni kakak pulak, ermm dah xd geng laa lps nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...perlu jgk sbenarnya...sbb kalau awek ngn kita pakai baju sedondon baru cun amik gambar..ohh..ya ke? kalau cam 2 tina pakai baju sedondon ngn sy la nak x..he he

      Delete
    2. Hehe..jum jum, tp baju sy dah siap, kaler hijau. Let's join de club!

      Delete
    3. uip...sy baru trpk nk wt kaler hijau jgk..hu hu..ok2..

      Delete