" A year from now you may wish you had started today "

31 January 2013

LuAhAn hAti ; mAsaLah bEsprEn = mAsaLah aKu





tadi aku chat ngn bff aku..dia cerita masalah dia kt aku..

katanya dia dh xde hati kt 'pakwe' dia..dia dh tekad nk putuskan hubungan ngan laki 2...katanya laki 2 bukan untuk dia..

aku bukan problem solver sgt,tmbah2 sal masalah cinta ni..aku sendiri pon 4eva alone..

tp aku rasa dia xbetul2 tekad..dia sndiri konpius ngn situasi dia...sebab bila aku pujuk2 dia masih mengharap kt laki 2..cuma dia takut gagal..takut laki 2 reject dia...

aku cakap , aku pernah tunggu perempuan aku minat dekat 3 thn,n pernah kena reject xtrkira byknya oleh si dia,tmbahan pula aku kena makin hamun ngn pompuan 2 ( yg ni aku xckp sbb aku xnk burukkan pompuan 2 ),tp aku redha je..steady je..

so kalau setakat laki 2 xnk kt dia dh 2 lg baik utk dia dr dia mengharap buah yg xkan gugur..jgn tkt kena reject,jgn tkt kalau xdpt bersama,tp yg ptt dia n kita semua tkt ialah kita TAK BUAT TINDAKAN YG SEPATUTNYA SEMENTARA KITA PUNYA WAKTU...

ssetengah benda xkan ada second chance,so fight for it very hard sementara masih ada peluang...aku paham mungkin dia malu sebab dia perempuan..

tp cuba pikir dr aspect yg positive,kalau dia xnk xpe la,berlambak lagi laki lain yg lebih baik utk bff aku ni...dia dah la cantik,bijak,sopan...in short semua benda ada kat dia so xperlu khuatir k!


p/s ; papepon keputusan dia pasni,aku sokong BFF aku ni 100%...
Share:

0 comments:

Post a Comment