" A year from now you may wish you had started today "

07 February 2013

LuAhAn hAti ; pEngHulu hAri

hari Jumaat penghulu segala hari..betul ke? Ada orang yg mempersoalkan keistimewaan hari mulia ni..mereka kata semua hari sama je..ni lebih kepada golongan muda yg belajar tak habis dan pandai2 wat tafsiran sendiri..

Tgk sahaja kepada ciptaan ALLAH,semuanya ALLAH buat benda yg plg istimewa dlm kategori masing2...penghulu bulan,Ramadan,penghulu nabi,Muhammad SAW,penghulu malaikat,Jibril,raja mukjizat,Al-Quran,lagi pula dalam quran ada menyebut terang2 ttg hari jumaat..

 pesanan Allahyarham Tok Ayah Haji Musa ttg selawat...tok ayah meninggal baru2 ini di bulan maulud nabi seperti yg beliau selalu inginkan..subhanaLLAH..al-fatihah

Berselawatlah byk2 pada hari mulia ini ke atas junjungan baginda Nabi Muhammad SAW,kerana ALLAH dan malaikat pun berselawat ke atas baginda inikan pula kita umatnya yg maha faqir..
Ada juga yg mempersoalkan kenapa harus kita berselawat dan mendoakan Nabi Muhammad,adakah amalan baginda tidak cukup sehinggakan kita yg hina ini perlu berdoa kpd baginda? Jawapan ialaah bukan baginda yg memerlukan doa kita,namun,kita yg memerlukan syafaat baginda,kerana bila kita berselawat kpd baginda,ALLAH dan malaikat akn turut berselawat ke atas kita...waLLAHua'lam..


p/s ; video di atas merupakan pesasan terakhir tok ayah..al-fatihah..aku sungguh kesal sbb xdpt jumpa tok ayah..
Share:

1 comment:

  1. Perbanyakkan selawat...Al-Fatihah utk tok ayah moga rohnye sentiasa aman di alam sana

    ReplyDelete