" A year from now you may wish you had started today "

05 February 2013

Warkah Untuk Bilikku

Kepada,
Bilikku yang seram sejuk

Salam Bilik ku,
Nape?Terkejut sebab ada warkah utk ko?Baca je la jauh aku hantar ni.Lagipun org duk mengata aku gila sbb tulis surat utk bilik..huh..persetankan mereka..

view tingkap bilik aku..ptg2 cun la,malam2 aku dgr ada pontianak duk terbang kt cini..tp aku xprnah jumpa

Aku rindu kt ko cikit2 bilikku,tp juz cikit la sebab skang aku dh ada bilik lain kt sini.lagipun ko dah menyusahkan aku tau.Sejak aku umo 13 thn lagi yakni sejak mama bagi aku tinggal sorang2 lam bilik..Tapi masalahnya sejak itu aku xpernah tido ngan aman ..Ko xkan la xtau,or buat2 xtau ya?

  Aku masih ingat first time aku kena 'kacau' ngan ko time aku malam 2..aku pejam mata n tertido..Then tiba2 aku terjaga..Mata aku terbukak tp pada masa yang sama badan aku xleh gerak sikit pun!Tiba2 angin kencang ntah dr mana dtg..Aku cuak gila si*l! Mujur la pastu aku ok balik..Apa lagi pastu aku terus blah tido kt ruang tamu..

bila tido aku rasa ada brdiri belakang ni..thanks bilik ku send someone watching me everynite

Sejak dari malam 2, tido aku xpernah nyenyak..Tiap2 malam aku kena tindih..Kena tindih bukan setakat sekali dua,tapi pernah kena tindih sebelas kali pada malam yg sama! Sampai tercungap2 aku jadinya..Aku xtau puaka apa yg huni bilik aku ni...Yang pelikknya orang lain xkena,aku je yang kena..Bertambah pelik bila aku tido tempat lain xkena lak...

Tapi aku akui,tido petang2 plg besh sebab angin dari luar masuk..Memang rileks & tenang...Tapi bila malam menjelma hampeh! Bila aku cerita kt orang,xde yg percayanyer..Mereka kata aku ni buat2 cerita ..Mereka xtau sebab mereka xpernah kenal..

Aku masih ingat kejadian ni berlaku time aku umo 16@17 thn,time aku tido tiba2 aku terjaga..Pastu ntah drpd mana ada air masuk penuhi bilik aku..Mmg ko wt skill sama iaitu aku xleh gerak juz mata je celik...Pastu apa lg aku bantai abis ayat2 Quran aku ingat,then baru lak aku terjaga,tp yg peliknya aku terjaga pada masa yg sama aku mimpi!Kul 3 malam!

Kalau mimpi psl kena gigit kt telinga,pastu ular hitam or jatuh tempat tinggi mmg leh dikatakan tiap2 malam ko jamu aku kan..Aku pon dh malas sgt layan ko dh...aku dah ada bilik lain kat cini,lansung xde masalah even bilik aku ni plg hujung..he he..bye2 bilik2 ku..

Yang Takut + Suspen,
Tuan Bilik Puaka


P/s ; Mampus la aku,nanti balik Malaysia nanti aku kena tido bilik aku jgk..!



Share:

4 comments:

  1. ayuyuyuo.. pukul 3 malam? aiseh.. waktu kat negara mana tu mr.athiqi?

    ReplyDelete
  2. he he...3 pg ngn 3 mlm sama la 2 cik shazwani..huu

    ReplyDelete
  3. hahaha..tu la suke sgt cite antu..kan dah kene kaco..adeii seram klaka tol lew

    ReplyDelete
  4. he he..mmg bilik tiqi berhantu la fa

    ReplyDelete