" A year from now you may wish you had started today "

13 June 2013

kIsAH 1 mALam ; Penumpang Tak Diundang

Ni cerita aku time aku baru abis SPM dl...n aku betul2 mengalaminya...korang nak caya or x terpulang...nk kata tahyul pon no hal..bg aku sndiri,apa yg aku nampak benar2 real...aku xgila n xberhalusinasi,xde untung 1 sen pon utk aku tipu...bacalah dgn penuh keikhlasan cerita aku ni...



Malam 2 kami wt bbq kat kem kijang,kem pengakap kt kelantan..sempena kitaorg bakal brpisah utk lanjutkan pelajaran ke IPT masing2..mmg enjoy abis malam 2...tp aku xde selera sgt,mkn seketul je ayam..ntah la nape rasa xde selera sgt..aku lebih kpd borak2 ngn kwn2 aku,maklumlah pasni susah dh jumpa dah...

Borak punya borak dh kt kul 2 pagi..so aku mntak diri utk blk..kwn2 aku semua pelik sbb diorg diorg ingat aku nk bermalam kt kem je..aku cakap la yg aku dh janji ngn mama aku utk blk rumah..lgpon bahaya lak sbb pagar kt rumah xterkunci,ye la tkt pe2 jadi kan..ikutkan hati mmg la aku nk bermalam kt kem je..

Lepas bungkus 2-3 ketul ayam utk wt blk rumah,kwn2 aku iring ke keta kancil buruk tok aku...kwn aku Hanif berseloroh " Tiki,ko hati2 ats jln nnti..kot2 ada yg tumpang tmpt duduk sebelah kang" gelak sakan kwn2 aku yg lain... " Cinabeng ko Nip! Aku kalau dia duduk kt sebelah aku terajang kasi keluar..tp kalau duk belakang susah sikit la" jawab aku bajet cool...diorg apa lg gelak sakan lg la...

Ats jalan raya mmg sunyi sepi gua ckp lu...kereta xde sebijik haram...jalan kt kelantan korang tau2 la bkn cerah kt cm KL..n plg jantung aku berdebar cm nk meletup bila lalu kat kubur banggol..kalau korang nk tau kubur banggol ni kubur plg luas n plg besar kt malaysia kalau xsilap aku..beribu2 kubur ada kt situ..mcm2 cerita prnah aku dgr...damn! time ni la mcm2 cerita aku teringat...aku cuba beranikan dr aku sndiri..ada jgk aku bc ayat2 Quran...saja nk hilangkan tkt...sorang dlm keta beb sapa xtkt!

Akhirnya aku sampai kt lorong kampung aku..aku menghampiri pagar rumah aku,pas bukak pagar,aku toleh dl kt cermin tgh...gulp!!! ada pmpuan pakai tudung putih duk kat seat belakang!!! wajah dia juz tunduk je...aku terus gelabah n pecut kereta wt msuk dlm garaj...pas ttp pagar aku lari n jeling kt keta pmpuan 2 dh xde...

Bgn pg mak aku bising2 sbb xkunci mangga pagar...atok aku lak bising sbb lampu kereta dia xtutup...aku g kt keta utk amik ayam bbq yg aku tinggal smlm dlm keta...n kt seat belakang aku tgk ada sehelai tisu ...bila aku amik nk buang , aku tercium tisu 2 wangi gilerr....bau dia susah aku nk gmbrkan cm perfume pe,tp wangi thp babeng la...

Itu la kisah aku disampuk penumpang tak diundang...tp aku ttp xserik2 jgk,ttp blk pagi2 pas lepak...juz aku dah xckp besar dah...



Share:

5 comments:

  1. fadh leyanie -> xtau la..yg psti jin jht ni...

    ReplyDelete
  2. Huhu . Da sampai bru nak kacau . . Letih berjalan la tu .
    Tu yang dia tumpang hang .
    Klau Isyah da cabut jek terus .
    Da tak pikir pasal kete .
    Biak la hang duk kat luar ngan enjin terbukak , Huhu .
    Nice sharing . Alhamdulillah , Isyah tak pernah jumpa
    lagi bnde-II cmnie :D
    Hantu pon pakai tudung weiii ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la..dia dah tumpang lama..tp xperasan kot...rasanya dia nk bayar tambang sbnrnya...sbb 2 bila dh sampai baru dia menjelma..ha ha...amboi..jgn la tinggal keta cm2 nanti kena curik..

      Delete