" A year from now you may wish you had started today "

15 June 2013

LuAhAn hAti ; kAwAn2 bAik tIkAm bELakAng

Dulu,aku pernah mmpercayai kwn2 baik aku...besh giler time dl..mmg kawan baik sgt,buat benda sama2,ajak g rumah,buat jahat sama2..sampaikan aku rasa aku la org yg mmpunyai kawan plg baik atas muka bumi ni..

Tp ALLAH Maha Mengetahui apa yang ada dlm hati hamba2NYA...xlama lepas 2 aku ditimpa musibah..aku sdikit murung dan susah...bkn susah sikit,tp byk kot..byk benda yg aku down..masalah datang bertimpa2...mmg sakit skt time 2,bukan sakit tubuh badan,tp sakit dlm hati...



Tapi masalah2 yg aku hadapi time 2 bukan benda plg sakit la geng..Benda plg sakit ialah bila semua2 kawan2 yg aku anggap paling baik di dunia dulu dah tunjukkan belang diorg...Auchhh! Aku ingt mrk nk bg aku sokongan moral n tlg aku time aku sgt memerlukan,tp sebaliknya berlaku...

Time 2 aku diumpamakan meronta2 kelemasan dalam sungai,aku mengharapkan kwn2 tlg selamatkan aku,tp    diorg seolah2 dtg pijak2 kepala aku sambil berkata " Mampos ko Tiqi...mampos ko! "...sakit tidak terperi...sakit yg tak mampu aku gambarkan ngan kata2...bukan sorang dua yg mengkhianati aku,tp sekumpulan setan2 yg menyerupai manusia...Sebenarnya mmg mereka nk sgt tgk aku susah n jatuh kan,tambah2 ada yg sekor 2...cilakak betul! Mmg aku dah agak dia dr dulu cm xpuas ht ngn aku,tp aku sabar n bertolak ansur...Pandai amik kesempatan je...

2-3 tahun lepas bergelut ngn kesusahan,aku mula bangkit...Walau aku x de la power cm dl,tp aku dh fully recovered..Baru la setan2 ni dtg blk kt aku..N cam biasa,tumpang n amik kesempatan kt aku..Amboi,xmalu benor nampak...Ko jgn ingt ni cam dl la geng,aku dh berhati2..aku tahu setiap sekor perangai korang camne..Ada yg masih terang2 xpuas hati ngn aku,n xkurang yg pura2 baik jgk..Kelakar tol la korang ni kan,ingat aku bodoh ke?

Aku masih ingt kata2 sorang kwn baik aku dl,time aku plg ssh,dia boleh menganjing aku ngn kata2 yg ckp pedih ( sori aku xleh publish public kata2 dia ) ..Memang aku ingat sebijik2 ayat dia..Aku ingat der,sampai ke mati...

Tapi dlm ramai2 ada jgk yg aku tau baik n ikhlas ngn aku..Aku tahu yg tol2 support aku n xjuz amik kesempatan pada aku...Aku tau beza mana setan mana malaikat...Aku syukur sgt kt ALLAH sbb DIA yg tunjukkan kebenaran...



Aku bukan nk meninggi diri,tp yg angkat aku time aku jatuh bkn puak2 ni,tp ALLAH dan keluarga aku...kalau harapkan diorg mmg aku dh jadi sampah skang ni...Trima kasih Ya ALLAH,trima kasih family aku...

Sbnrnya ada sorang dua je yg hati iblis yg menghasut geng2 ni suruh boikot aku..yg lain2 yg jenis ikut kata je..Tapi yg mengikut ni pon bodoh jgk,yg ko ikt kata dia sapa suruh,xkan korang xde otak..buduh..n aku tau sape yg menghasut 2...Siap la ko,aku simpan dendam ni...





p/s ; sori aku terlebih emo bila ingat peristiwa dl..mmg aku susah sgt time 2...xsanggup aku nk cerita...kpd korang,hati2 la bila brkawan ya...



Share:

9 comments:

  1. susah nak cari sahabat yg betul2 baik dengan kita .. sabar dik ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih kak...alhamduliLLAH smuanya dah lepas skang..

      Delete
  2. neurocyberdude16 June 2013 at 09:40

    dulu2 tu bile bro??...wa pn penah gak ad geng cam sial nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time sekolah dr bro..biasa la bro bkn semua mnusia kt dunia ni baik

      Delete
  3. kawan yg kita sangka baik tu laa kawan yg sanggup khianati kita....susah nak lupekan or maafkan dia lg...
    tp x semua, sbb ade yg btul2 ikhlas baik...sesetgh jer yg xpandai hargai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la psl..kita kena selalu brhati2..dont trust anybody..

      Delete
  4. Yeee, kawan yg kita beri sepenuh kepercayaan pon sanggup tikam belakang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la..kena hati2 ngn orang skang..ular anakonda berbulu ayam..

      Delete