" A year from now you may wish you had started today "

17 June 2013

Warkah Untuk Bestfren ku,Ateh

*latar musik Amuk-Matahari*

Kepada  Bestfren Ku,
Wan Fatimah Wan Yusoff

Assalamualaikum Ateh,
Apa khabar sahabatku di sana?Sihat kah Ateh?Dah makan ke?Belajar ok ke?Tiki doakan Ateh agar sihat2 selalu.

Ateh,
Pertama sekali Tiki nak minta maaf sebab tiba2 tulis warkah untuk Ateh.Ye lah,mana lah tau kot2 Ateh xsuka Tiki tiba2 petik nama Teh kan...Bukan sebab xde idea lain,tp sbb ada benda yg nk dikenang,diluahkan oleh Tiki..Tiki xpasti Teh berpeluang baca ke x warkah ni,tp its okay,at least Tiki dpt luah isi hati ni...maaf ya Teh...

Sahabat,
Pejam celik,dah lebih 7 tahun kita brkawan kan...Tiki masih ingat mula2 time kita brkenalan di tmpt tuisyen Dinamis..Kelakar kan...Time 2 Ateh tanya Tiki sekolah mana..then kita mula berkenalan n jd rapat...Best sgt dpt kenal Ateh...Tiki masih ingat,Ateh sgt bijak dlm kelas,terutama dlm pelajaran Math ( subjek yg Tiki xpandai )...hahaha...Pernah Tiki mintak tlg Ateh untuk ajar Tiki soklan yg xdpt dibuat..Kita juga mmpunyai minat yg sama,kita suka tgk anime terutama Naruto! Ateh jgk orang yg mula2 ajar Tiki utk create account friendster...Sbb time 2 Tiki buta IT..Thanks sgt teh!

kenangan Hari Raya Kedua - 2011


Tapi,xlama lepas 2 hubungan kita jadi keruh,n renggang...Tiki tau,tiki puncanya..Tiki buat sesuatu yg mmbuatkan Ateh marah..Tiki mintak maaf sgt2 psl 2 Teh...Tiki tau yg Tiki xpatut buat Ateh camtu...Tapi semuanya berlaku ngan pantas...Kalau masa boleh diundur pasti Tiki xkan buat silap 2!Menyesal sgt...maaf Teh..Maaf sgt2...

Teh,
Lepas kita PMR,kita dah xjumpa lansung kan..kontek pon x dah...tp Tiki selalu brharap agar dpt berkawan ngn Ateh balik...sunyi xde Ateh...Akhirnya,form 5 kita dprtemukan kembali...al-kisahnya time 2 Tiki mengajar kawad kt sekolah Ateh..Tiki bawak moto,tiba2 ada prmpuan melintas ngn tiba2...Rupa2nya perempuan 2 Ateh..Ateh pandang Tiki..Tiki pandang Ateh...Hampir serentak kita sebut nama masing2...Tapi  kita xsempat nk bertegur sapa kan,sebab ayah Ateh menunggu di seberang jalan..At least kita sempat melemparkan senyuman kpd dr masing2...

Kita jadi kawan balik lepas 2...even xsebaik mula2 kenal...sampaila Tiki dpt msk UIA n Ateh dpt msk UM...

Teh,
Thn 2 jgk,Ateh dtg beraya rumah Tiki buat pertama kali..Tiki hepi sgt!n apa yg besh kita pakai baju sama warna scr kebetulan...Ateh tau x pe yg adik Tiki,si Shila bgtau? Dia ckp Ateh cantik,muka sweet...mmg pon...hihi...

Wan Fatimah,
Skang Ateh dah dewasa,dah 22 thn...Cantik n bijak lak 2...X lama lg Ateh bakal bergelar seorang cikgu untuk mendidik anak bangsa...n plg mengembirakan Tiki baru2 ni Ateh sudah mengikat tali pertunangan ngan seorang lelaki pilihan keluarga..Tahniah Teh ! AlhamduliLLAH..Tiki tumpang gembira...Tiki dpt tau tunang Ateh seorang doktor gigi..wahhh...blh thn..Tiki pasti si dia seorang yg baik,ssuai ngn Ateh seorg yg sgt2 baik...sama padan...

Akhir kalam,
Tiki nk Ateh tau yg diri ni sgt brsyukur dikurniakan seorang teman yg hatinya suci bersih...Tiki rasa Ateh mrupakan kwn Tiki yg plg baik...tp kita dh xmungkin cam dl,sbb Ateh skang dah brgelar tunangan orang..dan andai kata warkah ni xpatut dipost,Tiki akan delete..papepon,kita ttp KAWAN SELAMANYA...all da best Teh ..smg berbahagia...Salam.


Kawan Baik Mu ,
Nik Athiqi Nik Ariff




Share:

13 comments:

  1. sweetnya persahabatan kalau dengan kasih sayang dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la...sweet klau kita ikhlas..xsweet kalau juz nk amik kesempatan

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. wah so suweettt ..korang mmg kwn yg sgt suweettt.takpe la wpun ateh dah tunangan org tpi korang still leh jaddi kwn yg baik kan..fa tumpang gumbira sbb dpt jadi kwn tiqi dan ateh jugak..lebiu olz..moga persahabatan kita kekal hingga ke sorga aminnn;-0

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kt fa jgk sbb sudi jd kwn tiqi...insyaALLAH kekal...

      Delete
  4. tq tikito...sero nak tiok ah...
    mace2 deh berlaku selamo saem ni...
    tapi once fren, fren for ever brother :)
    bestfren forever..
    tiki, cda, ateh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he...jgn la tiok..yo la besh pren 4 ever..

      Delete
  5. Smoga persahabatan ini berkekalan..
    Teena x pernah ada@x reti nk ada best friend..sbb suma org kawan kita

    Btw, tq visit my blog, i follow u :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH berkekalan...cr la sahabat sorang dua..sbb memiliki seorng sahabat lg baik dr mmliki 1000 kwn biasa..

      Delete
  6. perghh aku baca sampai habis kot warkah ko ni. tak sangka betul.. btw, sweet je baca cerita ateh n tiki ni. hope korang dapat jadi kawan baik sampai bila2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH..thanks yaya...arap yaya pon epi ngn kwn2..

      Delete
  7. sedihnya cerita tiki..sweet pon ada..hehehe..

    ReplyDelete