" A year from now you may wish you had started today "

24 October 2013

Fakta Hari Ini ; Budak Paling Cantik Di Dunia

Biasanya budak budak akan mempunya wajah comel (baby face yang cute dengan mata besar, bibir yang munggil dan pipi tembam) but this little lolly has a very beautiful face like a little princes dalam movie epik Cinderella.

Kepopularan Little Lolly ini adalah secara tak sengaja. Budak ini berasal dari Sinchuan China. Satu hari, wajahnya diambil gambar oleh seorang pelawat, Mr Lui yang kemudiannya memasukkan gambar budak ini ke dalam internet. Dia mula famous apabila gambar budak ini dipaparkan disalah satu forum popular di China yang kemudiannya menarik perhatian jutaan penduduk di sana, dengan kuasa perlebaran internet dan komunikasi tanpa sepadan, this little beauty face kemudiannya dipaparkan di blog-blog.

Dan sekarang dia sangat famous dan menjadi rebutan pelbagai syarikat pengiklanan di China. Tulakan, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia, Allah yang tentukan.







Share:

11 comments:

  1. Comel, tapi muka dia macam takde iras orang Cina. More to mat saleh.

    ReplyDelete
  2. mmg cantik.. dia mix ke? xnmpk cam chnse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkin kot mix..haah mata xsepet sgt kan

      Delete
  3. anugerah Allah..wonder sgt siapa mak dia..last pix, her mum ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn gmbr mak dia..2 pengunjung yg amik kesempatan utk brgambar ngn little lolly,err..rasanya la

      Delete
  4. comel giler dia senyum tuu .. tapi sayangnya dia jarang senyum =.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la psl..tp kalau dia dh slalu senyum xnmpak 'mahal' lak senyuman dia 2 kan..

      Delete
  5. pernah tengok gambar ni bertahun yang lepas, dekat facebook kalau tak silap, memang cantik :)
    bila dah besar mesti lagi cantik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti jgk la..sbb dia jenis lawa bkn jenis kiut..

      Delete