" A year from now you may wish you had started today "

16 October 2013

LuAhAn hAti ; mAkAnAN pAliNg fAmoUs di pErAntAuAn

sape2 yg teringin nak belajar kt luar negara aku rasa korang kena mula biasa2 kan perut korang ngn makanan ruji di bawah ni..kalau xleh thn alamatnya kena blanja besar makan kt luar or kena belajar masak pandai2 la..kalau x aku rasa plg lama korang tahan dlm 6 bulan je la pas2 cabut balik malaysia..haha

1 ) Nasi Goreng



ya...tak dinafikan nasi goreng di malaysia memang sedap..tp cuba bayangkan korang or member korang yg mmg xpndai masak tlg buatkan..lagi pula mkn tiap2 hari or selang sehari..bayangkan dlm nasi 2 xde lauk,juz ada bawang n telur..haaa...boleh ya?? cuba selama 2 minggu tanpa mkn pape selain nasi goreng tgk korang thn ke x...


2 ) Fast Food




haaa...iyo la sodap!! 2 sbb korang mkn seminggu sekali..cuba mkn tiap2 hr tgk muntah keluar pe...berminyak,berlemak!uuuu


3 ) Meggi





tak dpt dinafikan meggi ialah makanan paling legend utk budak2 U xkira local or overseas..pape pon kalau di makan 3 mangkuk setiap hari selama sebulan korang buang air besar pon keluar meggi tau...


4 ) Nasi Putih + Telur ( Nasi Bujang )


ni pon kira mknn paling common la..cpt,mudah,enak,mengenyangkan serta membuat kentut kita berbau telur...kalau xde kuat aku nasihatkan korang minum air kosong byk2,kalau x sembelit nanti..




p/s ; k la aku tgk gmbr mknn jd lapor lak..so skang aku nk g wt meggi..yahoooo sedapnyaaaa...




Share:

16 comments:

  1. errr..gambaq burger itu membuatkan aku rasa lapaq di pagi ni...

    ReplyDelete
  2. megiiii...jimat dan cepat masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh..dan jgk berkhasiat..buktinya dah berapa ramai manusia di universiti dpt ijazah dgn makan bnda alah ni..hehe

      Delete
  3. Okay tak pernah@tak suka makan maggi since i was in school until univ unless desperate sgt. Tu pun tgok keadaan jugak.

    Kalau member tu tanak makan nasi goreng kita biarkan jer dia, kalau nak pi buat sendiri masak sedap2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem ehem...cik tina ni high profile ni..hehe...mujur la sy dh pndai masak ayam gulai,ayam masak merah etc skang ni..hehe

      Delete
    2. Haha, motif sgt dah pandai masak ea.
      Sebab maggi tu kan 'berkhasiat'. Kalau rasa nak sakit di masa tua boleh jer nak makan. Eh nasi goreng pattaya pun sedap jugak.

      Delete
    3. xde la pandai sgt blh la ckit2..hehe...mmg la berkhasiat meggi..tgk kt nutrient dia tulis kt plastik..haha..nasi goreng pattaya sedap,tp sy xpandai buat!

      Delete
  4. teringat zaman belajar dulu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..msti besh time blaja2 dl kan..

      Delete
  5. study kat semenanjung pun kire merantau kan? hihi.. aefa pernah mngalaminya.. esp dah hujung2 sem. nak mintak duit dr parents mcm dah terlebih mintak.. terpak sa la mkn ape yg ada.. hari2 sup~ hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkira la blaja kt mana aslkan berjauhan ngn rumah kira merantau dah 2..hehe..bagus la aefa ni,anak yg solehah..xpe la nt dh keje nanti bagi duit kt mak n ayah lak k..all da best

      Delete
  6. jangan makan maggie selalu..tak elok..kang bermasalah buah pinggang..yg last tu nampak sedap..:) bestlah mengaji di negeri org..belajar independent.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg klau blh nk kurangkan mkn megi..tp biasa la bz n xde pilihan kan..so trpksa la..bljr negeri org ada part besh n ada part yg xbesh..

      Delete
  7. nasik goreng dgn teloq tu kalo pandai buat memang sodap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la sedap..tp sy xpndai buat..ngeh ngeh

      Delete