" A year from now you may wish you had started today "

17 October 2013

LuAhAn hAti ; sEm pAlinG sEdiH

*latar musik Nidji-Sudah*


Sepanjang 3 tahun aku kt Mesir,sem kali ni aku rasa paling sedih..paling rasa xbersemangat...rasa sepi...sebab? sebab aku kehilangan 3 orang member dan rakan seperjuangan kat sini...aku anggap mereka member yang kamcing ngn aku...makan sama2,masak sama2,main bola sama2,usik orang sama2,ponteng kelas sama2,wat jht sama2,tp setelah 3 thn kami ditakdirkan berpisah...ermmm...

zharif
Sori Zarip aku selalu suruh ko jadi keeper bila kita main futsal..pttnya kita gilir2 la kan...lagi 1 aku selalu usi ko ngan tabik & panggil ko Tuan,sbb ko kan dulu pernah masuk Maktab Tentera...lagi 1 aku minta maaf sbb xsempat hantar ko kt airport...aku harap nanti kt Malaysia kita leh jumpa lg ya...all da best Tuan!

Wan Ashraff

<- Tak dinafikan aku paling rapat ngn ko Acap..kalau ada masalah pape terutama psl pompuan aku akan rujuk ko,ko tmpt aku luah masalah selama aku kt sini..ko mmg baik sgt sampai ada org yg amik kesempatan kt dr ko..aku dh cakap byk kali tp ko xnk dgr ckp aku..sial la diorg kan..

aku nk mintak maaf ngn ko sbb selalu gaduh n brtikam lidah ngn ko terutama psl politik..even kita berbeza fahaman politik tp benda lain kita sependapat...aku nk mtk maaf selalu mrh ko terutama time main futsal..walau cmne aku ttp salute ngn dr ko yg rajin tlg org,tp ko still xleh nk rampas gelaran 'mr cool' dr aku..haha


nasa'ie

Nasai'e, ko mmg kwn yg -> sporting,cool & mudah bergaul ngn org..senang nk kamcing ngn ko..aku rasa beruntung ada member cm ko...juz ko kdg2 trlalu pikirkan org lain smpaikan ko abaikan kepentingan dr ko sndiri..

aku nak mintak maaf sbb xpernah bg ko chance bila kita main fifa..maaf aku selalu perli ko bila ko asyik kalah fifa ngn aku..maaf,seriously kalau aku tau ko nak blk Malaysia aku akn bg ko menang even 10 kali pon..

Tapi its okay sbb kampung ko sebelah kampung aku je so bila aku blk Malaysia kita leh jumpa lg kan..orait!




p/s ; maaf sebab aku xprnah jadi member yg baik utk korang..doa aku utk korang agar korang berjaya even dlm pape bidang korang ceburi pasni..dan jgn lupa persahabatan kita..



Share:

9 comments:

  1. wah.. nice nye awak.. so far takde pon kwn lelaki aefa yg wat camni bila berpisah. mungkin ade.. tp xnmpak.. slalu nmpk mandi tepung, mandi air ade lah.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ke..mungkin bkn kwn laki,tp kwn aefa yg pmpuan kot...biasa la bdk2 laki nakal cikit kan..hehe

      Delete
  2. :) kawan itu terasa manis sangat bila kita betul2 ikhlas dalam berkawan, terima kurang lebih, jatuh bangun dan saling hormat menghormati hak seorang kawan. yang paling penting doa mendoakan..:) semoga persahabatan yang dibina kekal selamanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..jauh di mata dekat d hati...n plg penting doakan yg trbaik buat kwn2..

      Delete
  3. huhuhu tacenggggg...takpa la sahabat sejati akan kekal smpai mati kan..walau di mana jua dorang berada..ingatan masing2 tetap subur utk tiqi...cam suburnya ingatan fa kat tiqi..kan..kan..kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la...sama2 duk skali 3 thn fa..masak skali,makan skali,bljr skali,mmg xmudah nk lupakan ..tp xpe la yg patah tumbuh hilang berganti..ya la fa,ingatan tiqi kt fa jgk..u r my only one..iii

      Delete
  4. berkawan biar beribu...hihikkk sila sambung...

    Sha sampai buat cerpen and masukkan kisah2 kitaorg...sekali ada member dapat trace & post ke wassap seorang member...then member ni post ke fb pulak....adeh...malu2

    ReplyDelete
  5. berkasih pon biar beribu..berkahwin biar 4..hehe..gurau je..

    errkk? ya ke..hehe jgn la malu sha..at least diorg dpt tau isi hati sha kan

    ReplyDelete