" A year from now you may wish you had started today "

10 November 2013

Once Upon A Time ; 5 bEndA bEsh pAsAL sEkOLah

semua orang mesti pernah melalui zaman persekolahan kan..kalau xlalui mesti korang xnormal ,hehe..tapi apa yg paling besh psl alam persekolahan ni?Awek? sori sikit sekolah aku semua laki,lagi pulak sekolah agama..Ada benda lg besh dr awek ni ..


1 ) Jumpa Gang 1 Kepala



Tak dinafikan ni paling besh..tambah2 kitaorg bdk laki,kumpul ramai2 pastu bincang la projek pe nak buat..tp selalunya borak2 kosong je..pastu gelak ramai2 bila ada benda lucu..dulu geng aku dikenali ngn 'Gogek Gang',ahlinya ada la dlm 15 orang tp yang aktif 10 orang je..kitaorg xde la samseng sekolah pon,juz nakal cikit2 je..

2 ) Makanan Kat Kantin


Haa..ni mmg kantin sekolah aku..buruk kan? Tapi makanan dia 'Papdrik Kak Zan' mmg terbaik! Harha murah je Rm1.20 or Rm1.50 ..Mmg panjang la queue utk beli padrik,tp aku spesel sbb anak cikgu,aku main masuk je dlm ruangan mkn cikgu pastu amik makanan yg mama aku dah tempah..harga lak Rm2.00 sbb lauk byk!  Budak2 yg dah 'grad' drpd sekolah aku ttp akn cari bila diorg cuti..aku pon sama jgk!

3 ) Berpersatuan ( Pengakap )


Ni semua geng2 pengakap aku..kitaorg mmg kamcing sgt! even xsama kelas or aliran tp persatuan menyatukan kami..Aku byk jawatan gak time skolah dl,Naib Presiden Ping Pong,Kelab Usahawan Muda,tapi plg aku aktif ialah pengakap! Sanggup ponteng kelas sbb nk join kursus benda ni..

4 ) Seludup Benda2 Terlarang G Sekolah




Rokok?tak main la..kami pelajar baik..Vcd?ya..komik? semestinya! Handphone? Tiap2 hari..Mercun? haha...time exam bawak la!

5 ) Cikgu2 Cun dan Penjaga Kantin Lawa


Sebenarnya ni bonus je...xde la syok sgt,tp kira jadi bahan jenaka kitaorg jgk la..Cikgu cun kt sekolah aku ada la 3-4 orang yg mmg famous...biasa la sekolah xde pmpuan bila ada cikgu cun mula la duk usha..n ada gadis penjaga kantin lawa,nama dia Kak Ti..aku kamcing gak ngn dia dl..selalu bertegur sapa,kira cun jgk la..hehe


ni la sekolah aku..xde la cantik sgt..tp cantik x cantik bkn ukuran,tp kat sini aku menimba ilmu sampai pe aku jadi skang..dan 1001 kenangan terpahat..i love my school!


Share:

9 comments:

  1. once upon a time: mmg benar kenangan zaman sekolah menengah akan tetap kekal dlm ingatan segalanya penuh memori yg terindah dan persahabatan di masa itu sgt tulus ikhlas tanpa ada prasangka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la psl..betul org ckp zaman persekolahan ialah zaman yg plg indah..tp time kt sekolah dl xsabar2 nak masuk U dan keje..tapi skang rasa nak kembali ke zaman sekolah dl lak kan

      Delete
  2. best masa kat sekolah dulu sebab sy ada ramai geng sekepala.rindu pulak.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. msti masih rapat ngn geng sekolah dl kan

      Delete
  3. hahahah..tiqi..tiqi..cool tol la wak nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xde la cool sgt fa..biasa2 je...

      Delete
  4. best kalau imbas kembali kenangan ni sebenarnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la ..mmg nostalgia..rugi dl2 xamik gmbr byk2...skang baru duk selongkar blk..

      Delete
  5. dulu cikgu aefa tua2.. xsemangat nk turun sekolah hahah

    ReplyDelete