" A year from now you may wish you had started today "

11 November 2013

Once Upon A Time ; 5 bEndA tAk bEsh pAsAL sEkOLah

Entry sebelum ni psl benda besh,ni benda TAK besh pasal sekolah...ada banyak je sebenarnya,tp ni kira yang paling top la ya..

1 ) Homework


aku xtau kalau ada students yg suka homework..tp setakat aku hidup belum pernah kenal ngn org yg suka benda alah ni ( mungkin sbb geng2 1 kepala kot! )...kalau ada homework cikgu bagi bertimbun2 lak,pastu suruh hantar esk! alamak..dah la malam 2 ada bola,pastu nk lepak lg..mana sempat! Last2 esk g sekolah awal cikit & copy paste yg bdk plg rajin dlm kelas aku..huhu..

2 ) Kena Denda


sape2 yg xprnah kena kt sekolah ada 1 sebab je,sbb dia anak menteri or anak raja..haha..denda yg aku prnah kena ialah kutip sampah seberat 1 Kg,rotan kt betis,xleh keluar g rehat , berdiri ngn tgn kt telinga selama sejam & lari round padang berkaki ayam dan xpakai baju atas pelbagai salah laku..masyukkkk...

3 ) Bangun Pagi


sepatutnya ni benda paling annoying..time form 1-3 aku kena bgn awal dlm jam 6.30 pg sbb g sekolah ngan mama aku..tp form 4-5 aku dah ada motor sendiri..steady bgn jam 7.15 pg,jam 7.40 pm aku baru bertolak dr rumah..kira ok la sbb senior..huhu

4 ) Exam


Ohh..exam...plg xsuka...study last minute pastu mula gelabah la..juz benda besh psl exam ialah xde kelas dan balik awal,2 je!!

5 ) Cikgu yang Garang Nak *Tutttt*


Sebaik mana pon korang msti korang ada rasa xpuas hati ngn mana2 cikgu kan..bg aku benda 2 biasa la,sbb cikgu pon perfect dan kita pon nakal time sekolah..tp ada jgk jenis cikgu yg xbertimbang rasa ( cikgu laki la selalunya ) suka2 hati tuduh pelajar2 pastu suka2 dan rotan n siap ajak bertumbuk...sori sbb benda ni pernah alami kt aku...




Share:

16 comments:

  1. well, no 2 kena denda tu. pernah kena conteng kat muka. sampai skrg igt kat cikgu tu. tapi dah tak jumpa. pasal slh jawab soalan je pun. singa-singa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena conteng? hehe..ngn marker ke..cian dia..xpe la kenangan kan

      Delete
  2. dulu memang selalu kena denda.. masa sekolah rendah pernah kena denda letak batu dalam mulut sampai waktu rehat gara2 main batu seremban dalam kelas. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahh? batu dlm mulut..kejam tol cikgu 2..huhu..nasib baik xtertelan kan

      Delete
  3. sekolah memang best..rinduuunya, tipu la kalau kat sekolah tak pernah kena denda..ika pun pernah kena, tu pun duduk dekat luar, dan turun naik tangga blok 4 tingkat..byangkan malu + penat..haishhh slalu kena dgn ckgu BM ja..tp bila dah habis skolah bru kita fham kenapa ckgu buat mcm tu..hehe utk kebaikan kita..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho...cikgu nk suruh ika exercise la 2..hehe..betul2..apa yg cikgu wtt utk didik kita,bkn utk menghukum sbb benci ( juz sstgh ada jgk yg xsuka kita )...

      Delete
  4. Hehe kena denda best la. Teringat lagi sampai harini hehehe :p

    ReplyDelete
  5. setuju 100% kesemua jawapan di atas... walaupun tetap ingin ku kenang sampai bila2...

    ReplyDelete
  6. sume di atas fa jarang sgt kena la sbb kat skolah dulu x nakal sgt cam tiqi kot..kuikuikui..tpi tgok member2 kena denda selalu la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tgk fa pon dh tau yg fa ni bdk baik kt sekolah..tp msti fa slalu kena usik bila kt skolah dl kan..

      Delete
  7. hahaha..taw xpe..sbb pemalu yg amat..mmg asik kena bahan la dgn pelajar lelaki..cian fa taw..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..kalau tiqi 1 sek ngn fa pon tiqi bahan jgk..haha

      Delete
  8. tapi zaman sekolah tu laa yang kita rindukan sekarang, betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul..zaman sekolah sbnrnya zaman yg terindah...xde nk pk masalah byk2..kwn2 ramai..cikgu baik2..masa trluang byk..duit mak bapak bg..aktitviti byk..beshhh

      Delete
  9. sy pon penah kena denda masa skolah dulu, bukan sy sorang, tp satu kelas, haha.kena siap homework kat luar sbb yg kitorg xwat tu sbb ktorang xtaw, tp kna denda jgak..huhu dah la masa 2 form 3, tepi longkang plak 2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...2 typical punya denda 2..klau blh skang time skolah nk kena denda byk2 kan,sbb mninggalkan kenangan manis + lucu

      Delete