" A year from now you may wish you had started today "

31 December 2013

kIsAH 1 mALam ; Mimpi Rasuk

Aku gi rumah cik long,ramai kt rmh 2..ada kenduri kahwin anaknya,kami sekeluarga g..tiba2 ada orang kena rasuk,meracau + menjerit dlm rumah 2...aku baca ayat kursi tapi xsempat habis kerongkong aku cam tersekat,aku xdpt teruskan bacaan...org kena rasuk 2 tersenyum menyindir aku..then dia dtg dekat aku n cekik aku...punya menggelabah aku..

then aku terjaga dr mimpi 2..



Berpeluh2 aku terjaga dr tido,istigfar panjang..Bkn sekali dua aku mimpi benda psl hantu dan syaitan ni,tp brulang2 kali dah..tp sejujurnya aku dpt habiskan surah dan ayat yg aku baca..tp ni lain macam pulak dah...

Aku fikir sjenak,mungkin sbb amal aku kurang n selalu solat lambat skang ni..sblm ni pon mmg jarang amal n xbape baik jgk,tp kebelakangan ni lbh teruk kot ..


Share:

16 comments:

  1. ika pun pernah mimpi lebih kurang pasal amalan surah yang ika tak dapat habis baca sebab keadaan dalam mimpi tu..tak ingat laa..tp pernah laa mimpi yang seumpama...hmmm

    kena tingkatkan ibadah lagi kan tiqi :)
    selamat tahun baru~

    ReplyDelete
  2. takut plak bila mimpi mcm tu..:)slamat thun baru

    ReplyDelete
  3. ni mimpi dari shaytan ni..hahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..2 la..syaitan slalu ada even time kita tido..

      Delete
  4. nak elak mimpi mcm tu, pasang gabungan surah al ruqyah... surah2 ni boleh elak syaitan masuk dalam rumah kita... syaitan sakit bila surah2 ruqyah di mainkan... pasang je tiap2 malam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih mahirah..insyaALLAH sy akn cuba amalkan...

      Delete
  5. hehehe..antu dan tiqi mmg x dpt dipisahkan tol ar...dah2 jgn pk sgt ok..

    ReplyDelete
  6. tula. I can feel you, bro.
    sy gitu jgk. time rasa iman kita tk brp nak teguh,
    ada jgklh mimpi pelik2.

    sama2 kita baca al-Quran sebelum tidur..
    and kita brzikir smpailh tertidur.

    take care. :)

    ReplyDelete
  7. selamat pagi..salam ukhuwah dari bunda..

    ReplyDelete
  8. baca doa sebelum tidur. basuh kaki. ayat kursi. surah surah lazim. bismillah 21 kali.
    kalau still mimpi somthg like tht. try play zikir etc masa tengah tidur or few mins before sleep.
    inshaAllah.

    peace.

    ReplyDelete