" A year from now you may wish you had started today "

26 December 2013

LuAhAn hAti ; prOb

Lama menyepi sbb aku exam,baru je abis semalam..exam agak susah jgk sbb kena troll ngn Head of Department ( HOD ), katanya soklan sekian2 xkeluar,so aku mmg xbca lansung la bab 2,tgk2 keluar,marks lak separuh..huhu..bkn aku sorang tp ramai yg terkantoi...padan muka kitaorg...



Tapi 2 bkn mslh sbnr,baru je duk rilek2 abis exam aku dpt tau ada org xsuka ngn aku terutama bila aku tulis entry psl 'Aku,Si Dia & ...' Aku dpt tau dr member aku yg ckp diorg memburukkan aku drpd belakang...alahai..kalau la xpuas hati or xsuka ngn aku dtg la bersemuka ngn aku then tanya baru la leh aku jelaskan benda ni...Ni x main hentam keromo je...Selama ni aku xprnah kacau hidup sape2 kan,xminta duit mak bapak korang utk hidup,xmenumpang rumah korang utk berteduh...ikutkan hati aku nak mencarut je tp aku hormati lg pembaca2 blog aku ni terutama family aku...

In short tlg la hentikan fitnah dan hentikan perbuatan korang memburukkan aku..kalau xpuas hati sgt leh pm aku kt fb or col aku ... kalau korang x insaf aku akan cari sekor2 dan siap la korang...dan aku akan dakwa korang kt kiamat nanti...smg korang diberi petunjuk oleh ALLAH...

Kpd rakan2 aku dah xkan tulis lg psl 'Aku,Si Dia & ..'...Kisah tersbut biar la aku sorang je yg simpan...maaf ya semua...salam
Share:

10 comments:

  1. kenapa sampai nak fitnah2 & burukkan tiqi pulak dah? kesian tiqi.. pedulikan je orang2 tu.. bila dah penat tau jugak diorang brenti.. eh teremosi la pulak.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la anne,ttba duk wt cter...padahal bljr tmpt sama , hdp dlm komuniti kcik yg sama ptt kita berbaik dan berbaik sangka..biar la...

      Delete
  2. lol ada juga orang mcm tu..haishhh banyakkan brsabar ye :) mulut org kita xleh nk tutup..tu la lumrah hdup..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ramai org cmni..trutama dlm kalangan org melayu kita..hasad dengki xabis2..xleh tgk org senang cikit mula la nk sabotaj..mgkin dia wt cm2 sbb ingt rezeki dia akn brtambah kot kot...

      Delete
  3. laaaa tiqi...siapa yang fitnah2 tiqi ni?? hmmm kenapa laa wujud manusia macam tu, tak faham ika...tiqi sabar laa ya, takpe laa kalau tiqi tak update lagi kisah si dia tu...maruah tiqi pun kena jaga juga..kalau orng dh fitnah2 tu melampau dah....sabar byk2 ya....

    sorry ika baru sempat singgah blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ika...bkn fitnah tp brlaku salah phm ckit...diorg dh dtg jumpa n perjelaskan hal ni..xpe la forgive & forget...

      Delete
    2. alhamdulillah kan, betul tu tiqi, forgive and forget lebih baik, hati pun lapang kan:)

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. alamak salah tulis..hehehe..tiqi fa baru berkesempatan menjengah blog tiqi ni.Tiqi bialah org nak kata apa pun kat tiqi.fa tahu tiqi acaner.Manusia dan hasad dengki mmg x dpt dipisahkan.Hadapilah dugaan ini dgn jalan yg tenang dan sabar wahai sahabatku cayunk..apa2 pun fa percaya tiqi dipihak yg benar..so senyum dan cool sokmo deh..pis yoooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kacih sgt2 kt fa...xpe la fa benda dh selesai dh..diorg dtg jumpa tiqi n ckp benda sbnr..ntah la fa kdg2 org yg wat cter bkn2 xtau mana 1 betul mana 1 salah..tiqi kalau boleh xnk gado ngn sape2,fa pon tau tiqi cmne kan...thanks fa slalu caya kt tiqi...yeahh..senyum skmo

      Delete