" A year from now you may wish you had started today "

07 February 2014

Backpackers > Europe 3

Day 6 ( 23 Jan ) - Manchester ke Dublin

10.00 am ; Condor Walk.Kami call taxi utk bawa kami Old Trafford,sbb nk shopping kt Megastore ( tmpt barang2 official Man U ).Then seterusnya kami ke airport.

bergambar ngn Abg Akliy sblm taxi dtg amik

1.00 pm ; Manchester Airport.Flight kami Ryan Air ke Dublin.

4.00 pm ; Selamat tiba di Dublin

6.00 pm ; Check in di Abigail's Hostel.Terbaik accomodation dia.Free wifi + ada bekpes...

8.00 pm ; Perut dah keroncong so g mkn.Kebab! Itu je yg halal lantak la.

9.00 pm ; Hard Rock Cafe Dublin.Juz tgk2 barang je.

Day 7 ( 24 Jan ) - Dublin,Ireland

10.00 pm ; Bekpes kt hostel.Coffee,cereal + roti bakar + telur rebus. ( nasi lemak xde ke? )

1.00 pm ; Ikuti free tours ,jalan kaki je tp ok la sbb byk tmpt dia bwk n penerangan dia pon ok ( aku rasa kt Malaysia ptt wt free tour cmni ) ..

Dublin Castle Park

Trinity College Dublin

St. Stephen 's Park

then mlm kami g cari ole2 & gi mkn2 ngn member Salam & Haziq ( diorg pelajar kt sini )....

Day 8 & 9 ( 25-26 Jan ) - Edinburgh,Scotland

Honestly kt sini cuaca sejuk sgt + hujan + angin...Hari smpai xsempat g jenjalan mana2..mmg kesejukan !


tmpt kitaorg tinggal,Cumberland Hotel..
apa yg kitaorg sempat masuk ialah Camera Obscura..bg aku xberbaloi ngn 10 GBP yg kitaorg bayar...Petrosains jauh lg besh!



Share:

8 comments:

  1. Adik tina tengok gambar2 ni. Dia cakap lawa.
    Hanya menyampaikan pesanan. Hehe

    ReplyDelete
  2. wahh bestnyee jalan2 tempat orang..untonglahh!!

    ReplyDelete
  3. Trinity college tu very nice kan? Ada amek gambar seorang dean ni yang waktu dia pegang uni tu ban pelajar perempuan dari belajar dekat situ. Very interesting n ironic story.

    ReplyDelete
  4. Seronoknya pergi Europe! Teringin nak pergi juga.

    ReplyDelete
  5. hey I live in Dublin:)) Is it ur 3rd time here in Europe?
    http://sherrylicious7.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Nice :) visit me at http://pelangiraudhah.blogspot.com/2014/02/cerpen-sebuah-kehidupan.html
    btw mind follow me back? ty

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. sernok nyer dapat berkelana sampai di Dublin tu.. tengok gambar semua lawa2 kat sana yer :D

    ReplyDelete
  8. itu foto cowok yang latasnya ijo tempat apaan itu yah.. kyk ada laser"nya tuh..

    ReplyDelete