" A year from now you may wish you had started today "

09 February 2014

Backpackers > Europe 4

Day 10 ( 27 Jan ) - Paris,Perancis

7.45 am ; Bangun.Aku ingat dh terlepas subuh,bila check prayer time kul 8.30 pg baru abis waktu.Sempat la solat dl.Aku kejutkan Adiy sbb hari ni kita brdua nk g Disneyland.Budak2 lain g Eiffel Tower n tmpt2 lain,berpecah.


8.30 am ; Breakfast croissant + kopi.Ok la.Xkenyang cm mkn nasi,tp blh la wt alas perut.




9.30 am ; Bila tiket train ke Disneyland.Dr Anvers ke Marne-la-Valee-Cheesy 16 euro,mahal siot!



12.00 pm ; Lama betul perjalanan kami,sbb tmpt dia station plg hujung.N station 2 khas utk Disneyland .Tiket aku kena pilih 1 theme je samada Park or Studio.Aku pilih Studio sbb suka yg extreme2..hoho


1.30 pm ; Adiy & aku beratur panjang nk masuk Hollywood Hotel,hampir je smpai turn kami Adiy menggigil,katanya dia xleh main benda yg turun ke bawah camni..hoho..terpaksa la aku sorang2..damn la Adiy...Aku masuk dlm lif yg direka khas n benda ni bawak kita sampai ke tingkat 15,then, dia lepaskan kitaorg lg laju drpd graviti,cm tertinggal jantung kt atas 2!



6.00 pm ; Sampai kt Anvers dah,makan dl sbb perut lapar gila.Mkn kt kedai India,bila tnya dia ckp halal.Tp kt dlm 2 penuh ngn lambang Tuhan berkepala gajah.Alahai...ya ALLAH ampunkan hamba Mu ini..

9.00 pm ;  Blk hostel..sepatutnya esk kami ke Venice,tp tiket tello mahal..so trpaksa extend 1 hari lg kt Paris sebelum kami terus ke Rome.

Day 11 ( 28 Jan ) - Paris,Perancis

1.00 pm ; Gallaries Lafayette.Besar shopping complex,tp barang2 utk pompuan,aku xmnt lansung..( sbb harga mahal! )

3.00 pm ; Adiy,Sohok & aku 1 group utk jalan2 sndiri.Yang 3 org lg nk shopping...Destinasi mula2 ialah Arc De Triompe..


5.00 pm ; Eiffel Tower.Sape yg xg Eiffel cam dia xg Paris la ko.Xsempat naik sbb orang ramai + kitaorg lom solat time 2..so kena bergegas balik...huhu


Day 12-13 ( 29-30 Jan ) - Rome,Italy


Kat Rome kitaorg xdpt g mana sgt,juz Colosseum ..cuaca xelok,asyik hujan je...




ni je barang2 aku utk 14 hari..beg silang 2 pon baru beli sbnrnya kt  London..
 itu je perjalanan aku ke Europe...InsyaALLAH ada rezeki g tempat lain lak..amin...




Share:

19 comments:

  1. Perghhh, jauhnya travel.. Ole2 untuk kita takde ke? :)

    ReplyDelete
  2. My Gosh.. Bestnya, muda2 dah dapat travel cmni. Nak jugak T_T

    ReplyDelete
  3. tq for sharing.. siyes jeles :P

    ReplyDelete
  4. mr cool hensem kacak bergaya.. btw, bestnya dapat melancong ... bilalah agaknya rezeki saya pulak. agagaga

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaa!! Oh, saya tak berani lah nak naik lif tu. Mesti menangis saya dibuatnya kalau naik juga! >.<

    ReplyDelete
  6. backpaker ke luar negeri nampak menarik hehehehe, tapi mengelilingi indonesia saja saya masih blom kesampaian. salam jepret!

    ReplyDelete
  7. wowww bestnyaa g luar negara...

    ReplyDelete
  8. lama dah tak melawat sampai kulit blog pun dh berubah..menyuuuuuuuuu athiqi (y) like3!

    ReplyDelete
  9. wah.. kumpul duit lah, nk gi sana.

    ReplyDelete
  10. Bestnya! Selalu tertanya-tanya macam mana orang rancang pergi backpacking Europe ni.

    ReplyDelete
  11. waaa bestnyaaaaa!! ole2 xdaaa? hehe

    ReplyDelete
  12. wah best nyer gi travel.... hehehehe have a nice day :)

    ReplyDelete
  13. Terasa macam nak pergi lah pulak. Nanti laa, bajet xde :(

    ReplyDelete
  14. bestnya travel...teringin nak travel jauh2 juga la..huhu

    ReplyDelete