" A year from now you may wish you had started today "

23 February 2014

Bayangkan...camne kalau...?

Selalu aku terbayang benda bukan2 dlm situasi berikut...huhu...

1 ) Bayangkan korang ngah terjaga mlm2 buta,korang cari bantal peluk ttba raba2 ada makluk lain berbulu lebat kt sebelah korang...( korang xnampak sbb gelap sgt,apa korang akn buat? )

2 ) Bayangkan korang memandu sorang2 di lorong yg sunyi di mlm yg gelap gelita..korang tgk 'rear mirror' & ada sorang pompuan ada kt tempat duduk belakang tersenyum sinis memandang korang...

3 ) Bayangkan korang ambil punya la banyak barang kt kedai baju...sampai kt cashier turn korang nak bayar tgk2 kt dlm dompet ada Rm10 je...huhu..

4 ) Bayangkan korang buang air besar, then ttba ada ular dlm mangkuk tandas .. uiiiii



5 ) Bayangkan korang baru jumpa kenalan lama korang di bangku sekolah semalam...pastu seminggu lepas 2 baru dpt tau yg sebenarnya dia dah meninggal 2 thn lalu...

teruskan membaca dan teruskan membayang...

6 ) Bayangkan time korang2 syok duk gosok gigi dlm tandas then nampak kt belakang ada makhluk tersengih kt korang...

7 ) Bayangkan korang beli ayam bakar kt pasar malam...mmg sedap betul ayam bakar 2...seminggu lepas 2 msk dlm akhbar tmpat korang beli 2 bkn jual ayam tp katak...

8 ) Bayangkan korang dlm bilik sorang2 ngah study..pastu blackout...5 minit pastu baru ada cahaya blk..tp korang bukan kt bilik,tp kt kubur...
Share:

15 comments:

  1. yang ada ular tu ;___; mesti jerit gila gila hahaha pindah rumah !!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. banyak nya nak kena bayang...hahaha

    ReplyDelete
  3. Setiap malam akan rasa yg no 1. And aritu berlaku kes yg no 5. Huu

    ReplyDelete
  4. No.1 sure akan terkejut pastu on lampu cpat2.. haha..
    No. 4 sangat2 menakutkan.. anne memang akan berjaga2 kalau masuk mana2 toilet.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. semuanya seeraammmm2 belaka..takut nak bayangkan tapi yg no 2 tu paling tak nak bayangkan..

    ReplyDelete
  6. salam..
    amboi..ni kuat byangan ni..mcm yaya la..bleh byg yg bukan2..kdng bnda xtakut pon boleh jadi takut.huhu

    ReplyDelete
  7. T_T
    bayangan yang seram gilo ni.
    Tapi no.7 hok seram sekali thiqi.
    Timo kasih ah peringatae heheheh

    ReplyDelete
  8. ee... seram kot nak bayang benda2 mengarut,,haha

    ReplyDelete
  9. aah tidakkk..x mo bayang2 ni..

    ReplyDelete
  10. eeeee..xmo ar fa bayangkan..sume ngeri utk dibayangkan..tambah lak yg ular tu..mmg paling ngeriiiii

    ReplyDelete
  11. oke, meremang bulu membacanya lah pun kan! paling seram yang ular keluar dkt jamban tu. -,-

    ReplyDelete
  12. by the way nak tanya kenapa shoutbox tak boleh bukak? huhu.

    ReplyDelete
  13. ecah terjerit tgk pic ularr...oh maii, kalau aisyah dah passed out -.-''

    ReplyDelete