" A year from now you may wish you had started today "

22 February 2014

kIsAH 1 mALam ; aPa pAndAnG2?

Malam 2 aku ajak aku Shila teman g shopping mall utk belikan hadiah besday mama aku...Selalunya aku pakai tshirt biasa + jeans je bila kluar,tp mlm 2 terasa cam nk pakai kemeja kaler hitam belang2..jarang sgt aku pakai kemeja ni,juz bila ada majlis formal je...



Sampai je kt shopping mall pe lg naik escalator laa...ada 2 orang awek dpn aku tgk kt aku..pastu duk senyum2 sama2 mrk...blh thn cun mrk brdua ni..ehem! mungkin sbb aku pakai kemeja kot terserlah kehenseman aku * cehhh perasan *...

Aku wat donno je laaa...then sampai kt kedai jual baju ,time duk pilih2 awek promoter pon duk senyum2 kt aku...amboiii...'hensem sgt ke aku pakai kemeja ni' terdetik lam hati aku...time 2 hidung aku kembang xdpt disorok lg..huhu...Adik aku si Shila 2 xprasan pon sbb dia asyik sgt duk pilih baju...

  Then lepas jumpa mana yg berkenan aku ajak adik aku beli aiskrim , yg cashier 2 pangkat mak cik la bagi aku,yg pelik ialah dia pon senyum2 manja kt aku! haaa...apa ni...adakah korang tertukar aku ngn artis ke apa?? bangga ttp bangga tp aku rasa cm pelik pon ada...lantak la yg penting pasni aku bertekad nk pakai kemeja dah,baru aweks tgk bro..hehe...

Pas mkn aiskrim aku brjalan lg ngn adik aku dgn perasan bangga + konpiden thp gampang dlm diri...hehe..then ada mamat jambu 2 ekor ( gaya lembut2 je ) duk usha Shila ..aku cam nk sergah je diorg,tp bila aku prasan blk dia rupanya tgk kat aku! duk bertepuk bertampar dua tuu sambil gelak2..WTH? Ingt aku gay ke???

Aku lemparkan senyuman kt 2 org tu, then salah sorang datang merapati aku..alamak! nak mintak no aku ke ni? ke nak cium aku? Aisey...then dia cakap pelan2 kt aku,"Bang ...seluar tak zip..."....what!!! aku trus tgk kt zip aku,mmg betul xzip! Malu siotttt....! Terus aku ajak Shila kt parking lot,blah la wtpe lg kt situ!





p/s ; moralnya ialah kalau selama ni xde pon org yg tgk korang then ttba ada awek/laki yg pandang,mesti ada something xkena,cam taik mata bertempek ke,air liur basi kt mulut ke,ada lada kt gigi ke,taik hidung kt dahi ke,dan dalam kes aku TAK ZIP SELUAR!! Omaigod...( jgn slh phm..aku pakai sluar dlm la! grrr )

Share:

16 comments:

  1. Okayyyyyyyy, ini sangat memalukan.

    ReplyDelete
  2. anak saper laa ni perasan sampai x hennggatt...kihkih, nenek dah biasa x memandang n dipandang

    ReplyDelete
  3. ish ish ish.. sabar je la... ha ha :-D

    ReplyDelete
  4. Dah agak, mesti pasal zip seluar nie. Takpe, yg penting confident tu ade. Haha

    ReplyDelete
  5. Kikiki.. salam perkenalan juga

    ReplyDelete
  6. memula baca dok ingat butang baju kemeja senget sebelah ..rupanya.. ni kira pengalaman paling memalukan la kan..kalau artis yang tak zip suar, sure dah kecoh 1 dunia..hihikk

    ReplyDelete
  7. haha...kesian dia..itu kira hari malang athiqi lah ye...x pe satu pengalaman tu..

    ReplyDelete
  8. taik idung kat dahi?? hahahahaha..
    adoi la tiqi..
    cane la boleh tak pasan zip tu..
    pasni memang tiqi akan cek zip sblum gi mana2 kan? trauma kot.. kekeke~

    ReplyDelete
  9. Hahahahha malunyooo lah wehh hihihi
    patut pon dio tegur thiqi :P
    hahahhh

    ReplyDelete
  10. Hahhhaa halamakkk.
    Ok. Next time kena make sure semuanya dh ok and beres and cun!
    Peringatan bersama! ;')

    ReplyDelete
  11. hahahahadoiiiiiiiiiiiiii tiqi nih..lawaksss tol ar..acaner al leh gitu jadi nyer tiqi oiii

    ReplyDelete
  12. Kkaebsong..! Hahahah.. kasi mood bangga terus hancur diganti dgn mood malu tahap kritikal... xD

    ReplyDelete
  13. Kkaebsong..! Hahahah.. kasi mood bangga terus hancur diganti dgn mood malu tahap kritikal... xD

    ReplyDelete
  14. Hahaha sharp gak mata dorang tengok terus ke situ. Lolsssss!!

    ReplyDelete