" A year from now you may wish you had started today "

06 February 2014

kIsAH 1 mALam ; tEtAmU BiLik dEpAn kUat bErdEngkUr

Kisah ni berlaku time Salam ngan aku travel g sebuah tempat percutian di Malaysia...dan aku masih ingat jelas pe yg berlaku...Ia kisah yg benar2 kami alami,samada korang nk caya or x terpulang,tp ingat , 1 hari nnti korang sendiri akan alami , yg berbeza cuma keadaan,masa dan tempat ..( takut la 2 )..hahaha..

Kisahnya begini...

Kami tiba di sana ( maaf aku terpaksa rahsiakan tempat peranginan 2 ) pada siang hari..tp oleh disebabkan kami duk shopping2 dl di pekan kami check in lewat di rumah tumpangan...kami xkisah sgt check in lambat sebab kami mmg dh book pon bilik..

Tiba di guest house 2 kami diberitahu yg tandas bilik kami rosak..so kami trpaksa ambil bilik yg mahal ckit,ngan harga bilik biasa ( hehe rezeki beb ) ,tp masalah bilik ni dia hujung cikit..aku no hal je..sbb dah xde option lain,lagipun apa salahnya jln ckit je dpt premium punya bilik lak..huhu..ada aircond n wifi free lg!

Salam ngn aku jalan la ke bilik kami ..ada pintu bilik lain menghadap pintu bilik kami,apa yg kelakar ialah org dlm bilik 2 dengkur punya la kuat sampai kami kt luar pon dengar...gelak besar aku ngn Salam..haha...



Keesokan pagi kami nk kluar pon bunyi lg dengkuran org dlm bilik 2..haha.".ni bukan tidur dah ni pengsan gamaknya " usik aku kt Salam..Salam gelak besar...N situasi 2 mmg cm2 la setiap kali kami lalu,xkira la pg or mlm...yg peliknya kami lom prnah bertembung ngn penyewa bilik hadapan kami...

Sehingga la hari last kami ..Kami siap nk check out,ttba ada abg technician bukak pintu bilik hadapan kami..Kami drpd luar nampak Ya ALLAH,bilik 2 bersepah2,karpet compang camping,berdebut,berhabuk! Mmg cam xde penyewa lansung!Salam dah pucat..Aku kuatkan Smangat tanya abg technician 2 ..Abg 2 ckp " bilik ni dah lama kami xbagi sewa kt org...sejak penyewa last bunuh diri ngan telan pil tidur kt sini mmg xde org leh sewa..berhantu! "....




p/s ; ok jgk dia bagi bilik berhadapan,kalu bg bilik yg berhantu 2 x ke lagi naya kami!



Share:

9 comments:

  1. nasib tahu last day.. huhuuu...

    ReplyDelete
  2. Eeiii, kenapalah seram sangat. Saya pon kalau sewa hotel ke apa rasa jugak seramnya haa.. >.<

    ReplyDelete
  3. nasib baik last day..kalau awal2 dah tahu lagila..kalau mun terus balik kot..hoho

    ReplyDelete
  4. heheh..tau takot err...ok lg tu sbb dia x bg salam ke apa ke...haha

    ReplyDelete
  5. nasib baik baru tau last day, kalau tak, tak keluar bilik gamaknya.. hehe.. yus pon mase gi travel ngan kawan2, dok hostel. masa malam lalu kat tandas tetibe dengar bunyi orang ketawa, time tu takde orang pon dalam tandas. serious seram..

    ReplyDelete
  6. Haha, 'hantu' pun pandai tidur berdengkur eh.
    Pernah jugak dulu naik bas express, malam, ada org tu berdengkur tak hengat dunia.
    Tapi nasib baik tu manusia. Haha

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. Wow. Ni memang pengalaman yang rare! Hahakk. Nasib baik waktu nak check out.. Kalau tak confirm tak nak tido kat situ dah kan.. :p

    ReplyDelete
  8. hahahaha...best ar dpt dgar antu bendengkur..pengalaman yg besttt perr..kihkih

    ReplyDelete
  9. uiiiii. pengalaman yg menarik tuu mr cool. haha tiba2 rasa seram ><

    ReplyDelete