" A year from now you may wish you had started today "

08 February 2014

LuAhAn hAti ; Hadiah GA ?



Tringin sgt nk buat GA ( give away ) kt kwn2 blog aku ni..dh sekian lama aku duk berblogging asyik duk join org punya GA je,diri sndiri xprnah buat lak..Honestly dl mmg aku xtau menatang apa 2 GA,then lama2 baru tahu & join...

  Selalunya org wt GA sbb nk dptkan followers & tingkatkan populariti blog diorg,bg aku persetankan semua 2,lg penting ialah kita dpt kenal lbh rapat ngn bloggers lain terutama yg slalu singgah blog kita..

  Masalah aku skang ialah aku xtau nk bg hadiah apa utk GA aku..ada beberapa yg ada dlm kepala hotak aku ni,juz aku rasa xtau sesuai ke x..tkt nt xde org join or xmnt ngn hadiah aku ni sbb beberapa kekangan...

Slalunya org bg hadiah cm pen,scarf,shawl,keychain..tp aku short list aku ialah ;

1 ) Travel With Me ; aku nak ajak korang g travel ngn aku,tp jgn slh fhm bukan kita berdua je..mungkin ada sorang or dua member aku,n 2 pemenang akn gi travel ke destinasi pilihan..aku support tiket kapal terbang 1 way ..tambang + hotel + makan sndiri la ya..hehe..destinasi pilihan Johor Bharu + Singapore.

Prob ; ramai bloggers pompuan,mungkin susah diorg nk travel ngn aku tambah2 xkenal n xprnah jumpa..tp cayalah aku bukan org jht...huhu..

2 ) Visit my hometown ; Aku jemput korang melawat negeri kelahiran aku,Kelantan..Aku jadi tourist guide korang ( pengangkutan + melawat tmpt menarik ditanggung beres ) selama 3 hari..Tiket dtg ke Kelantan + Blanja kt sini sendiri la ya..hehe..Pemenang leh ajak family or member dia dtg teman , so xpyh bimbang kan..

Prob ; kalau mmg dh asl Kelantan xkan nk join jgk kan?

3 ) Tell-me-to-buy ; Voucher RM50 korang leh request kt aku nk beli apa kt Mesir ni...kt sini byk jgk benda besh cam pill baraka,shisha,ole2,tudung etc..

Prob ; err..korang msti prefer dpt duit kan leh la beli sndiri kan..huhu

4 ) Hadiah biasa ; juz bagi buku,penanda buku,keychain ke..fridge magnet..itu je la..


p/s ; harap korang leh bg fed back ya..


Share:

10 comments:

  1. Hihi , saya boleh sponsor barangan blog macam header , blog simple template, background cbox dan cursor :3 kalau awak nak saya jadi sponsor lah

    ReplyDelete
  2. honestly, ramai yg akan pilih barang post :) sbb saya join ga yg kebanyakkan brng pos/top up hehe

    ReplyDelete
  3. actually traveling tu agak best jugak..hehehe...tapi barangan pos kot...org boleh buat kenangan :)

    ReplyDelete
  4. Seriously, this kind of gift?!!

    Omakk ohsem la gift macam ni :D Hahaa. Sgt rare! Manada orang pernah bagi gift cmni. Ishh ohsemmm!! Tp sy pun ada masalah jugak utk ni.. Mana ada $$ cukup. Hahaha.. Kalau dpt barang dari mesir pun okay jugak. Aishh. Nice lah. Nak nak nak!! :D Sekali sekala kan dpt gift macam ni.. Make a difference kata orang ;))

    ReplyDelete
  5. try la buat mini giveaway! boleh saya jadi sponsor hihi ^^ buat dalam 3 hari ke sminggu ke cukup lah . mesti dpat sambutan! wuuuu melawat hometown awk? teringinnya ;___; takpernah pergi kelantan hihi

    ReplyDelete
  6. woww hadiah lain dr yg lain nih, bagus2..sy pun teringin nak wat ga.,tapi tgah pk hadiah jgak..haha..btw, all the best yaa..

    ReplyDelete
  7. asalkan hadiah2 tu sesuai for both boys & girls hehehe

    ReplyDelete
  8. Pernah buat sekali. Saya bagi fridge magnets sebab itu je yang saya sempat beli sebelum saya balik Malaysia.

    Cadangan lain tu menarik tapi banyak masalah macam yang awak listed kan

    ReplyDelete
  9. wah gud idea tiqi..x yah la nak bagi pezen yg mahal2 sgt..kot tiqi wat gtaw fa eah..leh fa sponsor pezen gak..shawl ke..dress ke..hehehe..apa tajuk GA tiqi nak wat tu ek..hehehe

    ReplyDelete