" A year from now you may wish you had started today "

13 March 2014

30 Day Blog Challenge ; #12 Day


Day #12 ; Someone You miss

Papa,

Rindu kat papa...rindu masa bersamanya..rindu tonton bola bersama papa ngn celoteh dan komen mengalahkan commentator.Bila kami adik beradik tgk bola sekali,papa akn tanya player ni drpd negara mana,selalunya kami main hentam je,papa akn ckp bykkan lagi membaca.

  Bila mkn mlm aku yg selalu kena baca doa.N semua pakat tunggu papa ambil semua lauk dl barulah turn kami.Selalunya papa akn baca paper time mkn,dan skang aku 'habit' 2 jth kt aku lak.



  N aku rindu bila naik keta ngn papa.Habis semua org dia potong.Steady je papa bawak keta.Laju tp sgt hati2,berbeza ngn aku penakut,sorry papa.Papa pernah ckp time 2 aku blum pandao bwk keta ' bila ki nk bljr bawak keta? senang je bwk keta,lg senang dr kayuh beskal '.Aku ckp la yg mama xbg.Skang aku dah ada lesen besar.Even xcekap drive cam papa,stakat ni aku drive sorang2 g KL n stakat KB-Kuala Muda 4 jam stgh settle.

  Pernah skali blk dr Kl ke Kb papa bwk laju sgt,aku duk seat dpn,tkt sgt..Then papa perasan aku cuak,dia genggam tgn aku dia ckp ' Sejuk tgn ki.Kita org jate ( jantan ) kn berani.

Maaf pa,bila ki xdpt penuhi expectation papa & mama,ki hanya beralasan susah,xdpt,xmampu..Tapi papa yakinkan ki ' kalau org len boleh buat xkan ki xleh buat '.

Skang ki xtau samada ki dah dpt penuhi expectations papa ke x,tp ki nak papa tau apa yang ki buat sekarang ni demi family,dan ki buat yg terbaik...

Papa,maaf ki seorang yg degil + xdgr ckp papa.N ki tau nape papa sgt tegas ngn ki.Maaf pa..tp ki syg papa sgt2,lbh drpd diri ki sendiri..

Papa,i wish u were here for the last time & i wanna say dat i love u so much..Ki harap papa tenang di sana..setiap kali solat ki xpernah lupa doa utk papa..Thanks papa,utk semuanya...Al-fatihah.








Share:

9 comments:

  1. Insya Allah, syurgalah destinasi terakhir ayah awak.

    ReplyDelete
  2. Allah lebih syg papa awak tu.. doakan dia selalu =)

    ReplyDelete
  3. doa anak yg soleh akan menyenangkan ibu bapa..xkire yg msih hidup atau yg dh meninggal dunia.. :)

    ReplyDelete
  4. Sebak ecah baca =( Al-Fatihah.

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah..semoga papa Tiqi ditempatkan disisi hambaNya yang soleh,kak ana yakin papa sgt bangga dengan kejayaan Tiqi sekarang, kak ana doakan Tiqi cemerlang dlm semua lapangan amin.kak ana suka baca kisah keluarga bahagia Tiqi,teruskan menulis adik..

    ReplyDelete
  6. Setiasa sedekahkan Al-fatihah utk papa dan mama juga di kg! Thiqi anak yg baik!
    Al-fatihah :-(

    ReplyDelete
  7. Al-Fatihah....
    smoga rohnya dccri rhmat dan dberkati Allah SWT..amin..

    ReplyDelete
  8. tacenggggggggg :-(..Al-Fatihah utk papa tiqi..Moga dia damai dia alam sana..amin2

    ReplyDelete