" A year from now you may wish you had started today "

14 March 2014

30 Day Blog Challenge ; #13 Day

Day #13 ; Someone You always wanted to meet

Tun Dr. Mahathir.



Bagi aku Dr. M merupakan pemimpian,pejuang,intelektual 1 dalam 10 juta.Idea beliau melangkaui 10 malah 20 thn akn dtg,dan tidak trikat ngn pengaruh masa trsebut.Sbg contoh,ketika beliau mnjadi pm,barat sememangnya kuasa besar dan sgt dihormati ketika itu,tp beliau mmperkenalkan idea 'pandang ke timur' yg merujuk kpd Jepun sbb yakin Jepun lbh brdisiplin dan hardworking, ( selepas 10 thn Jepun jd pengeluar trkemuka cm Toyota,Sony,etc ).

  Aku suka ngn idea & pembaharuan yg Dr. M antaranya beliau mewajibkan pakai 'nametag' utk memudahkan org ramai berkomunikasi ngn penjawat awam.KLCC,litar F1 Sepang,KLIA,Putrajaya,LRT,semuanya terlaksana ketika pentadbiran beliau.Senang ckp,negara kita dikenali ketika pentadbiran beliau,ya,mmg betul.Bila aku ckp kt org arab yg aku org Malaysia mrk akn trus ckp ' ayuwa,Mahathir Mohamad,ahsan nas..ahsan nas' ( ya,Mahathir,org yg bagus..org yg bagus..)

Dan aku sgt bangga ngn Dr. M sbb beliau cuba menaikkan social standard org melayu.Mmg betul,kalau dulu profesyen professional cm doktor,peguam,accountant,susah nk cari org kita ( sblm zaman beliau ).Skang alhamduliLLAH.

  Even xsemua benda aku stuju ngn beliau trutama isu agama,tp beliau ttp aku sanjung.Dan kalau diberikan peluang utk berjumpa beliau,1000 1 soklan aku nk tanya.InsyaALLAH.



Share:

6 comments:

  1. Setuju dengan Athiqi. Samalah macam saya. Kagum dengan beliau walaupun ada je benda yang saya tak berapa nak setuju sangat. He is indeed a very good leader.

    ReplyDelete
  2. he's the best leader ever.. :)suke corak pemikiran dye..

    ReplyDelete
  3. someone u wanted to meet is Dr.Mahathir? ermm..

    ReplyDelete
  4. che det terbaeekkkkk..idea dia smpai negara luar pun sanggup bayar

    ReplyDelete
  5. I will accrue it in mind, acceptance for administering the information. Accrue updating, analytic beat for added posts. Thanks.
    Biometric Time Attendance System Supplier in bhubaneswar

    ReplyDelete