" A year from now you may wish you had started today "

14 March 2014

30 Day Blog Challenge ; #14 Day

Day #14 ; Relationship to food


Aku bkn jenis yg memilih pasal makan ni,hentam je asalkan halal.Dan perut aku lak bukan jenis yg susah terima makanan baru,cam makanan halal selamba je aku dpt biasakan diri.Tp kalau dah namanya melayu,perut melayu,kalau xdpt nasi dalam sehari mmg xsedap duduk la!

  Pagi aku jarang bekpes,bila ada gap 15 minit kt kuliah baru aku gi makan dlm kul 12 tghari camtu,kira skali ngn lunch la ya.Kat sini benda selalu aku mkn nama dia taumiya'. Dlm 2 ada ubi kentang,salad ngn isi apa ntah,murah je 1 dlm rm0.50 - rm 2 ( Depend apa korang nk taruk dlm 2 ).

taumiya
Lagi satu mknan famous kt Zagazig ialah krib,ni mknn mewah sikit la.Harga dia rm6-rm8.dan shish tawook,yang ni mmg super sedap n mahal la.

krib
shish towook

Kalau kt kampung smestinya aku suka ketam masak lemak mama aku,mmg terbaik habis.Aku sorang prnah makan 4 ekor ketam.Aisey,aku xada gambar lak.

ni time raya.detik paling indah..huhu...arap ia menjelma lg..
Rendang,satay,makaroni sup,roti jala,kuzi,nasi dagang,semunanya di atas 1 meja!
Lapar!

oh yeah..di hasil masakan aku sendiri..dan rasanya...ermmm..boleh la...


Share:

17 comments:

  1. Murah sangat harga makanan dekat sana. Yang shish towook tu nampak sedap.

    ReplyDelete
  2. rase lapar plak tgk gmbr mkanan nie.. :D

    ReplyDelete
  3. serious terliuq tengok taumiya tu. dia macam ala ala roti pita eh? hahaha. ye ke?

    ReplyDelete
  4. lapar plak tgk gmbr mknn ni tiqi -.-''

    ReplyDelete
  5. Taumiya tu mcm sedaaaap je. Hehehe..

    ReplyDelete
  6. Taumiya tu mcm sedaaaap je. Hehehe..

    ReplyDelete
  7. nampak macam sedap jer semua tuu =)

    ReplyDelete
  8. tunang ika pula suka shawarma...katanya fav dia waktu kat mesir hohohoh... :))
    lapar terus tengok gambar makanan T_T

    sorry tiqi jarang dpt singgah....

    ReplyDelete
  9. Mak aihhhh..sdapnye tgk krib tuuuuu..lapa trus..haha

    ReplyDelete
  10. salam =)

    taumiya? cam sedap je tgok..
    roti ke lua tu?mcm kebab pon ade..cuma isi je beza ^_^
    murahnya =D

    ReplyDelete
  11. sedap nyer mknan kat sane tu..nanti blk cni fa ajar tiqi masak paling besttttt punyer..hehehe

    ReplyDelete
  12. laparrrrr tgk makanan semua tu. arghhhh. xD

    ReplyDelete
  13. Nampak macam sedap >< Thiqi mana menghilang?

    ReplyDelete
  14. NICE opening i think is the opportunity for talented guys its good step.
    fingerPrint Plus Card provider in bhubaneswar

    ReplyDelete
  15. why makanan2 ni nampak menyelerakan? Oh my diet!!!hahaaha

    ReplyDelete