" A year from now you may wish you had started today "

07 March 2014

30 Day Blog Challenge ; #6 Day



Day #5  : Someone who does not live in your country

Yulia ( Pontianak,Indonesia )

Aku kenal di ym 3 tahun dulu kalau xsilap la..dia tua 2-3 tahun drpd aku n sgt baik orangnya..Yulia ni masih lagi student & dia tinggal ngan member dia kt Pontianak ( nama tempat kat Sumatera,Indonesia ).

Nak dijadikan cerita si Yulia ni video call aku malam 2,tp time 2 aku ngah solat isya' so xdapat la angkat.Then bila aku tgk ada miss call aku minta maaf ngan dia...Then aku video call dia balik...Dia tanya nape aku xangkat dia call td,aku ckp la aku solat,then xsemena2nya wajah dia berubah sedih,then air mata mula basah kat pipi...aku dah cuak + hairan,aku tanya napa,dia cakap dia dah lama xsolat + lupa cmne nk solat & rasa segan ngan aku...

Aku cakap nk segan pe,xpe la,leh belajar solat blk...Then pastu dia mula berubah sedikit2 demi sedikit,mula pakai tudung dah pon..Then aku dah lama xbuka ym aku sbb lupa password,n fb dia dah xde,mungkin dia dah xnak kawan ngan aku lagi kot...xpe la insyaALLAH ada rezeki leh jejak dia balik...Juz harap dia sentiasa dalam redha ALLAH..amin
Share:

7 comments:

  1. Alhamdulillah =)
    hehe.. aisyah pun lupe pssword ym.. lol. to long no log in.

    ReplyDelete
  2. Baguslah mcm tu, at least kita dapat bagi 'something' untuk dia walaupun hanya melalui ym. Tina dulu pun ada sorg kwn dr indonesia (tp bkn dr pontianak laa),, kitorg kenal masa program pertukaran pelajar. Tp dah lama tak contact.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, baguslah ada perubahan.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, ada hikmah disebalik tak angkat call hehe

    ReplyDelete
  5. Ada hikmahnya pertemuan tu kan :) Its okay, walau tak contact lagi dia tetap akn ingat ngan Qie sbb Qie yg kira lead dia pangkal jalan.. Cheers!! :)

    ReplyDelete
  6. 30days blog challenge ek? Fuhhh..chaiyok!

    ReplyDelete