" A year from now you may wish you had started today "

07 March 2014

30 Day Blog Challenge ; #7 Day



Day #7 ; Siblings

Aku ada 2 orang abg & sorang adik pmpuan.Yg sulung nama Nik azrai,yg kedua nama Nik Aqil & adik aku yg satu2nya perempuan Nik Ashila.Abg2 aku semua dah kahwin ( tinggal aku sorang je putera yg masih solo,pewwwiit ) , n adik aku masih bersekolah.

  Abg Azrai dah ada 2 orang puteri bersama ngn Kak Gee,n Abg Aqil lak ada sorang hero.Seriously aku rindu betul kat anak2 buah aku.

Dr kiri ; Abg Aqil,aku,Abg Azrai yg kt belakang 2 Bart.
time dl pakai baju sedondon..skang xdah..

 Kitaorg 4 beradik mmg rapat antara 1 sama lain,ye la sbb adik bradik xramai kan..Time kecik2 dl Abg Azrai & Abg Aqil slalu gaduh,biasa la lelaki kan,aku lak gaduh ngan si Shila..hehe...masing2 ada lawan masing2 kan,biasa la time 2 kecik punya hal pon gaduh...Skang ni nak kumpul makan 1 meja semua skali ngan mama susah sgt,kalau boleh pon time raya..itu pon ada kalanya abg aku balik rumah isteri dia,or mungkin aku lak xblk raya cm thn lepas..


ni gambar kt rmh Ayah Long,aku suka gmbar ni..juz nape la Abg Azrai xpakai baju melayu time ni?

ni Shila,time kahwin sepupu aku Kimi
 Selalunya bila kitaorg dpt berkumpul bersama kami akan manfaatkan detik2 2 ngn amik masa...insyaALLAH thn ni kami akn dpt bersama..amin...So ucapan aku utk abg2 aku ialah bg aku korang ialah idola aku even apa korang buat aku sokong..n korang ialah abg yg baik...n utk adik aku Shila aku syg ko sgt,juz kalau ko nakal2 siap la aku bg penampo...haha..gurau je la...





p/s ; sorry aa gambar recycle je..( korang bukan tau pon )


Share:

10 comments:

  1. Semua pun dah dewasa. Adik bongsu umur berapa?

    ReplyDelete
  2. seronok shila ada 3 bodyguard..kak ana suka dengan ikatan kemesraan dan kasih sayang yg terpancar pada wajah adik-beradik Tiqi..pastinya sejuk hati ibu dan ayah kalian..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. muka abang aqil macam tam spider. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Adik beradik kita terbalik r. 3 pmpuan, yg bongsu tu lelaki.
    Skang sume ada kt uma. Tapi nnt bila adik yg lpsn spm tu smbg bljr, tina pun smbg bljr, akk sulung dah kawin, mesti rumah sunyi. Tkde org nak teman mak ayah kt uma dah.

    ReplyDelete
  6. Best dohh dah ada anak buah. Ni abang ngan kakak Vee tak kawen2 lagik T_T Haha. Mesti Qie rindu ngan dorang skrg ni kn. Hehee.. Sbb tu abg ngan kakak Vee pakat nak study kat U sama, Vee je yg nak melencong ke Melaka. Haha. By God's will ada la waktu Qie berkumpul ngan dorang lagi :)

    ReplyDelete
  7. entry menarik!!! bila berkumpul pastu cite pasal zaman2 dahulu kala!
    sangat seronok, habis semua cite kuar!
    ok! homesick! :-(

    ReplyDelete
  8. suke tengok gambar keluarga yang happy ni :)

    ReplyDelete
  9. wah..happy family.. suke tgk.. :)
    done follow kamu.. :) jemput singgah blog plak ye..klau sudi.. :D

    ReplyDelete
  10. What a Happy Family! :D comel je pakai baju raya sedondon camtu. Hehe~ samalah, sarah pun tengah mood rindu kat anak2 buah ni..huhu

    ReplyDelete