" A year from now you may wish you had started today "

01 July 2014

Puasa Di Mesir.

Mungkin belum trlambat utk aku wish slmt berpuasa utk rakan2 bloggers yg lain.Aku xsempat nk update blog sbb skang ngah final.Mmg agak hardcore sbb ngan cuaca panas + kena study + tension lg..Sabar je la..

AlhamduliLLAH skang 2 subjek dah habis,Community Medicine ngan Ophthalmology.Ada gap 6 hari utk study Forensic & Toxicology..


Ni tahun ke 2 berturut2 aku puasa kt Mesir,( tahun 1 & 2 aku balik sebelum puasa sbb exam dah habis time 2 ) , n puasa kt sini mmg xsama ngn Malaysia,serba sederhana.Ngan cuaca panas leh cecah 39 c,n masa puasa yg panjang dr jam 3.09 am sampai 7 pm,16 jam koi!


Makanan berbuka mmg biasa2 je,ayam masak merah,ayam goreng berempah,sahur lak ngan kurma...huhu ayam percik bagai xde ya...ohh..aku rindu air kelapa! 

 Bila malam paling meriah,sbb masjid memang penuh sampai cm solat jumaat,alang2 ramai kt Malaysia xde la sampai penuh kan? 

K la setakat 2 dl,doakan kami lulus exam ya..Amin.
Share:

17 comments:

  1. Good luck tiqi! Bittaufiq wan najah!
    Murtabak juga salah satu hidangan wajib. Raya nanti kat sana jugak ke?

    ReplyDelete
  2. Goodluck ye ^^
    selamat berpuasa dr orang nun dimalaysia. hikhik. raya nanti balik tak? :)

    ReplyDelete
  3. gud luck utk exam.. yg best kt sana time terawih rmai kan. brbeza kt sini.. slamat menunaikan ibadah puasa..;)

    ReplyDelete
  4. Goodluck exam mr cool =) selamat berjihad di bulan ramadhan =) owh ya, salam ramadhan buat mr cool yang jauh di perantauan. hehe raya nanti balik malaysia tak?

    ReplyDelete
  5. all the best tiqi!!! jawab exam leklok ya....

    nak buat macam mana kan, itu laa pengorbanan anak2 perantauan..semuanya serba sederhana bulan puasa huuuu...abihkan cepat study tu tiqi....balik msia nanti minum laa air kelapa puas3 ahahahaha

    goodluck tiqi!! selamat berpuasa :))

    ReplyDelete
  6. all the best tiqi!!! jawab exam leklok ya....

    nak buat macam mana kan, itu laa pengorbanan anak2 perantauan..semuanya serba sederhana bulan puasa huuuu...abihkan cepat study tu tiqi....balik msia nanti minum laa air kelapa puas3 ahahahaha

    goodluck tiqi!! selamat berpuasa :))

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa Athiqi :)

    Sedapnya makanan berbuka awak.

    ReplyDelete
  8. gud luck! do the best.. :)jaga kesihatan..

    ReplyDelete
  9. Amin,Insyaa Allah semoga thiqi cemerlang dalam exam dan selamat menjalani ibadah puasa di bumi Mesir.

    ReplyDelete
  10. belakang rumah banyak buah kelapa. nak? kikiki. selamat berpuasa atiqhi. and gudluck final exam. all the best! :)

    ReplyDelete
  11. takpe la tiqi pose kat mana pun..moga sukses dlm exam dan pose jugak yekk :-)

    ReplyDelete
  12. pe rase puasa kat luar negara... ^_^

    ReplyDelete
  13. Oh sana lagi lama eh? Uhh be strong Thiqi! Ada hikmah semua tu ;)

    ReplyDelete
  14. wahh 16jam tu..huuu
    sbr je la kan...dugaan berpuasa.. ^_^

    ReplyDelete
  15. I begin it on Bing. You accept fabricated my day! Acknowledge you again!
    Sarajevo apartment

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...masih diberi kesihatan yang baik untuk menunai ibadah puasa....

    ReplyDelete