" A year from now you may wish you had started today "

24 November 2014

Kuching & Kota Kinabalu 2

8/8/2014 ( Jumaat )

10.10 pm ; Selamat tiba di lapangan terbang Kota Kinabalu.Dijemput oleh Shuk ( member sama belajar kt Mesir ) & Abg Sophi ( abg ipar Shuk).

11.00 pm ; Sebab aku dah lapar tahap gampang so aku minta singgah kedai makan.Kami brhenti makan di Jesselton Point.

12.00 pm ; Menumpang di rumah Shuk.Penat sgt pe lg tido la.

9/8/2014 ( Sabtu )

10.00 am ; Breakfast bihun sup dl kt rumah.Feel welcomed ngn family Shuk,semua baik2.

1.00 pm ; Pergi majlis kahwin Amir Aizat ( junior aku ).Sebenarnya ni kebetulan je,xtau pon dia kahwin hari ni.Hehe

4.00 pm ;Monsopiad Cultural Village.














Sejujurnya aku rasa tempat ni perlu penambah baikkan,kasi gempak sikit.




8.00 pm ; Pasar Besar.Sini mmg famous ngn seefood yg fresh.Lobster dia besar + murah.



10/8/2014 ( Ahad )

8.00 am ; Gaya Street.


Dibuka hanya pada hari Ahad.So aku agak bertuah sempat dtg sini.Segala mcm benda ada kat sini,cap,tshirt,batu permata sampai la haiwan peliharaan


11.00 am ; Berkesempatan singgah di rumah Lily,juga merupakan member kt Mesir,then dia pindah UMS.Dia yg drive bwk kami g jln2.

12.00 pm ; Rumah Terbalik.



6.00 pm ; Pantai Tanjung Aru 



11/8/2014 ( Isnin )

Sudah masanya aku balik ke semenanjung semula.seronok sgt dpt ke Kota Kinabalu.Thanks sgt2 Shukriah & family,Lily & Yachi.



Share:

15 comments:

  1. Pantai tanjung aru...cik akak suka...dulu tiap petang singgah sana..waktu honeymoon kat satna..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. honeymoon tanjung aru..wow..romantik u..

      Delete
    2. Haha......cik akak honeymoon ngan adik n kakak je..haha...

      Delete
    3. ohh ya ke..kim salam kt adik ya..ehem2..

      Delete
  2. dah psarawak..ok la..
    lum pernh g kk..pasni nk pg la.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la prgi sama2 yaya..tp cik yaya sponsor tiket..hehe

      Delete
    2. haha..amboi..boleh..tgu hrga tiket pergi balik rm50..boleh jeeeeee hahahaha
      ade kerr?? ;p

      Delete
    3. hehe...rm50 return xde rasanya..haha...tp rm100 return mgkin blh dpt,tp kena beli sekarang kalau nk travel bln 7@8 nanti

      Delete
  3. bestnya dapat gi kk. rumah terbalik memang superb ! hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah trbalik biasa je..xde pape sgt..rugi xg pulau sbnrnya..huhu

      Delete
  4. wow,, best nye jalan2 kk.. seafood dia tu org ckp best fresh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg fresh + murah..blh la fifi blanja sy nnti ya..hehe

      Delete
  5. bestnye dapat jenjalan kann (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. besh jgk lepas lama xcuti..tp 2 la kena plan awal2,nk bajet kan..student la katakan..

      Delete
  6. seronok jenjalan ye mr cool..hihi... berat ke kereta yg diangkat tu? hihi.. :P

    ReplyDelete