" A year from now you may wish you had started today "

22 November 2014

my bff is my crush?

Korang mesti ada sorang member yg sgt rapat ngn korang.Yang berlainan jantina.Korang panggil dia bff.Selalu bagitau korang pasal cerita dia ngan buah hati dia,n korang kongsi cerita yg sama.Time dia sedih or ada berita baik dia akn text korang , and u would do the same for her.Mesti ada kan?

 Tapi pernah x korang rasa yg dia ialah crush korang? Maksud aku org yg tepat utk jd teman hidup,yang korang cari selama ni.Cehhh...alaaa..cam citer kuch kush hota hei or kuliah cinta..Takde la contoh je,tp seriously pernah x?



Tetiba lak aku rasa camtu,sebab dah lama berkawan,selesa ngn dia,suka dgr cerita dia,suka luah kt dia.Kadang2 aku jadi pendengar utk dia,dgr luahan dia pula.Mmg masing2 dah memahami dan mengenali hati budi masing2.

 Kata org kalau 'couple' kita sebenarnya xkenal diri dia yg sebenar sbb masing2 'berlakon' dan just tunjuk the good and light side.Berlainan ngn bff kita jadi diri kita sendiri,n kita tau camne 'dark side' dia,tapi,kita rasa its okay, i can go on with that. 

Aduhh..Susah kan? Aku halau cpt2 perasaan 2,xnak hubungan kitaorg as bff punah.But still,this uninvited feeling comes and goes.


Share:

25 comments:

  1. post ni mcm terkena dekat batang hidung sendiri pulak.. heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dah agak msti ada yg mengalami situasi yg sama..

      Delete
    2. haha. now rase takut dah nak ade kawan yang berlainan jantina. takut frust menonggeng bila dia dh ado awek n lupakan kitew :') tapi kekdg yang kwn yg lain jantina ni lah lebih memahami.

      Delete
    3. betul2..ada jgk yg jenis bila dh ada kekasih dh lupakan kita..member jenis plastik 2..

      Delete
  2. selesa berkawan ngan sesama gender...weolls rapat, ke mana2 bersama...lebih mudah, x der batas pergaulan......it's just my opinion

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul,mmber sesama jantina lg ramai,tp kdg2 juz utk luah perasaan kdg2 opposite sex lg memahami...

      Delete
  3. mcm pernah la... hmmm.. complicated sungguh kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak complicated...tp biarkan n wt xtau mungkin lg bagus..

      Delete
    2. boleh laa buat xtau buat mse skung tp sampai bila..?? smpai... bila tiba masa nya ea.. dot dot dot.. :P ahahah

      Delete
    3. maksudnya fifi ada feeling kt bff? klau cm2 kena cpt2 brterus terang kt dia,mana la tau dia pon rsa yg sama..kang melepas...dot dot dot..haha

      Delete
  4. aduhh.. mcm terkena pulak. tp lebih baik kawan adalah terbaik.. ^-^

    ReplyDelete
  5. hehehehe...sy penah mengalami nye...alhamdulillah skg dh jd en suami sy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh...alhamdulillah..epi ending ni..congrats.

      Delete
  6. ahaha, sy xrapat sgt dgn kwn laki masa skolah dulu tp skarg ada la yg rapat, dia pon slalu gak crita masalh dia kekadang tp xda prasaan apa2 , hee sbb dia pon 'berkawan' dgn kwn skolah kami... so no feeling..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu no feeling mmg ok kan...xpyh pk pape..

      Delete
  7. pernah merasainye.. tapi sad ending.. dye ade org lain..huhu.. lost contact..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...ya ke..mgking sbb lambat berterus terang kot

      Delete
    2. dh terus terang pon tiqi.. tapi yelah org dh xnk kite.. campak gitu je la.. takpe,asalkan dye bahagia..huhu... xnak ingat dh.. syuhh syuhh lupakan.. :D

      Delete
  8. setakat nie bff saya semua pompuan. hiks. betullah tu. kalau kawan, kita lebih kenal sikap dia yang sebenar..

    ReplyDelete
  9. kita kurangkan bergaul dgn lelaki kalau tak ada benda penting,risau ada perasaan hati mcm ni. sbb ktia perempuan, hahaha.. well,perempuan ni ada perasaan ss sikit.. idont know nak terangkan mcm mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya mcm paham..kalau laki layan baik diorg cpt salah phm..camtu ke? hehe

      Delete
  10. Eleh....kalau dah berkenan tu tak salah mencuba..hahaha...tu saranan cik akak lah...cik akak tak pernah lagi alami virus cinta macam tu..hihi...cyaiyok
    .

    ReplyDelete
  11. tiqiiiiiii...really miz u..sowyyy sepiiii seketika..tpi tu bkan bmakne fa lupe kat TIQI ok

    ReplyDelete
  12. ika pernah rasa tu tiqi..mmg betul..bila dgn kawan ni kita boleh share everything..org kata persahabatan pn boleh end up jd cinta..xmustahil kan? sbb perkara tu fitrah lelaki dan perempuan..tinggal kita je nak kawal mcm mana..

    ReplyDelete