" A year from now you may wish you had started today "

23 June 2015

Tetamu Tak Diundang

Tarikh ; Lupa exactly bila tp dlm 3 minggu lepas la.
Tempat ; Rumah sewa aku kat Mesir.
Masa ; Dalam kul 2 pagi.



Cerita ni bermula....

Aku ngah study time 2,ngan ditemani kopi berasap.Esk group aku ada exam Paediatrics utk round chest.Alaa Paed ni wad utk budak2 sakit,round chest ni membabitkan sakit asthma ke,batuk berdarah ke,budak 2 ada jangkitan paru2 etc.

Tiba2 pintu rumah aku diketuk bertalu2,kuat plak 2..'DANG!!DANG!!DANG!!' ..aku buat xtau sbb msti housemate aku si Kuwe yg balik saja nk ngusik la 2.,Selang 2 minit ketuk lg..Aku pon bergegas g buka pintu,tgk2 mmg Kuwe yg balik...

Aku ; Lorr..ko ni pehal? Lupa bawa kunci sekali ke tadi?
Kuwe ; ( Xjawab pape..tp angguk je )
Aku ; Ehh nape muka ko pucat doh? Sejuk ke kt luar?
Kuwe ; ( Masih xjwb pape,berjalan ke blik dia )

Aku ; Jap.Jap.Ni KFC yang ko nak aku belikan td.( Aku order KFC ptg td dia pesan nk jgk sblm keluar rumah ).
Kuwe ; ( Tak cakap pape,ambil kotak KFC dan tutup pintu dgn kuat 'GEDEGANG!!!" )

Eiii siot punya member..dah la xucap terima kasih pastu ttba jadi bisu lak..lg teruk dia hempas pintu right on my face..Siot tol ko eee...Bajet cool masuk bilik sambung study...

30 minit lepas 2 ada org whatssap aku...

' Tiqi aku xbalik malam ni..Tido rumah Poje..Keje belum abis laa..KFC aku ko taruk dlm peti k ' dan org yg Whatsapp aku ni xlen xbukan ialah...KUWE..

Tangan aku terketar2,mujur xtrjatuh hp aku..Aku rilekskan ni dlm 2 minit.Then aku g bilik Kuwe,gelap,sunyi...Aku buka lampu tgk kotak KFC ada atas meja dia..Aku ambil letak dlm peti...

- THE END -

Betul la ckp org makhluk halus ni blh berupa sape2 je kan,sebab 2 nanti kita nak mati akan ada syaitan berupa mak dan ayah kita,sahabat kita,guru2 kita yg menyeru kita utk keluar dr Islam..walyazubillah.

Sepatutnya aku dah mula suspect bila ;
1) 'Dia' ketuk pintu ngan kuat tp salam xde bg( mmg jenis makhluk xde adab ).
2) Rumah sewa kami tingkat 3.Kalau betul terlupa bawa kunci cmne dia leh buka pintu bawah yang 24-jam kunci.
Share:

11 comments:

  1. Omg..... Seram sejuk dibuatnya. Ahahaha... Siap bercakap lagi dengan "Kuwe" tuu.. Wuwuwuw Mintak dijauhkan.
    Btw, best aa Mr Cool. Rajin update pasal cita seram... Menunggu entry seram yang seterusnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe klu pengalaman jarang2 je..mungkin pasni lebih kpd pengalaman org len

      Delete
  2. hmmmm... terbaca plak... xske cite seram...
    tapi terbaik lah! untk org y menyukainya.. keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha kena baca jgk so kita blh brhati2 bila brhadapan situasi cmni

      Delete
  3. Weyh seram.. pernah dengar cite camni.. tapi orang tu kat luar. Ni dalam rumah pula. Fuh~

    ReplyDelete
  4. sereemm je baca..hee, btw, mmg 'dorang' tu wujud..kita kene percaya yg bende ghaib mmg wujud..dalam dunia ni selain manusia, jin dan syaitan ( ghaib) pon ada cuma kita tak nampak kan..baca ayat2 kursi setiap kali masuk rumah..insyaALLah 'bende' tu tak kacau

    ReplyDelete
  5. uhuhuu.. takuit..btw berpinor nak baca tulisan x brpa clear, kalu tuko font sedap skit. kekekek..

    ReplyDelete
  6. nasib baik baca time siang..kalau waktu malam... waduhh.. seram...

    ReplyDelete