" A year from now you may wish you had started today "

25 June 2016

Puasa Di Mesir

Tahun 2016 ni adalah kali keenam aku berpuasa kt negara org.Juga bakal merupakan kali ke-3 aku posa penuh kt Mesir ni.Sbb time aku thn 1,2 ngn 4 aku sempat posa separuh je sni,then balik cuti kt Malaysia.


aku xtau pe nk panggil benda ni..tp slalu masjid akn bg free kt bdk2 malaysia

Kt Malaysia punya heaven kan family ngn member2 duk post makanan yg besh2,ayam percik la,gulai msk lemak la,daging bakar la,ayam masak merah la,ketam masak cili la,ikan siakap 3 rasa la ( dah3 xsanggup dah aku nk bilang smua ), aku kt sini duk mentakedarah ape yg ada je.

kdg2 kena la mkn berjemaah kan...hentam saja la labu


Even x de la besh cm Malaysia,tp aku brsyukur ngn rezeki yg dpt.Hidup ini xleh la slalu senang kan,kena lalui gak pengalaman susah.Nanti klau kena btul2 ssh kita brsedia sikit,gituu...

Kat sini aku gilir2 masak ngn housemates aku.Masak bkn pandai sgt,tp kalau setakat kari ayam,daging masak merah,sup tulang bukan masalah bg kitaorg.Even xbrsama family kt sini,member2 lah yg jadi family.Huhuhu...

Tapi kalau ckp apa yg aku rindu kt Malaysia sempena ramadan skang ni ialah ; 
- family for sure
- member2 lepak
-  bazar lerrr...
- ayam percik
- mercun

Rmai member2 aku balik utk raya ni..aku pun pada mulanya nk jgk balik..tp fikir punya fikir cuti 2 minggu je Univ bagi,xberbaloi...Lagi pula ni dah thn akhir aku kt sini insyaAllah,so redah je la...hati mesti kering beb,kalau x menangis xberlagu la raya nanti..haha




p/s ; 2 tahun berturut2 raya kt perantauan.Pasni aku nk nyanyi 'Dari Jauh Ku Pohon Maaf '.
Share:

8 comments:

  1. Bertabahlah... Pengalaman nie tak semua orang dapat, kan? :)

    Salam Ramadhan mr Cool... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh cukup tabah dh ni..huhu..salam ramadhan jg

      Delete
  2. Sabar la ya.. in Shaa Allah tahun ni last dah raya kat sana. Pasni mesti rindu semua kenangan kat sana dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la msti rindu semua kt sini..mgkin mknn kt malaysia lg best,tp member2 kt sini lg besh.

      Delete
  3. I like this kind of post :) u know food and reality. Keep calm and live life to the fullest!

    ReplyDelete
  4. haha,, nyaknyo molek, nati balik sini, pengalaman ni la nok ingat kea, bertabahlah ^_^ Selamat Hari Raya Thiqi >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabah doh ni...tp still hu hu hu..slmt hari raya thirah

      Delete